Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lomma ridklubb trötta på kommunens seghet – har väntat i flera år på beslut

I flera år har Lomma ridklubb väntat på ett nytt avtal från kommunen. Nu börjar tålamodet ta slut. ”Om de inte är intresserade av att stötta ridsporten vore det ju bra om de åtminstone meddelade det”, säger Catarina Hagstrand, som sitter i klubbens styrelse.

Catarina Hagstrand och Anna Lenfeldt menar att Lomma ridklubbs lokaler behöver rustas upp rejält. Och innan man får besked från kommunen så kan inget göras, eftersom det är oklart vem som äger vad.Bild: Johanna M Karlsson
Sydsvenskan har tidigare rapporterat om den bristfälliga kommunikationen mellan kommunen och Lomma ridklubb. Klubben kräver ett nytt avtal som ska ersätta det som gick ut för flera år sedan, och som gör klart vem som äger vad på anläggningen utanför Lomma. De vill också få på papper vem som exempelvis ansvarar för skötsel av vägar och dränering av marken vid stallar, hagar och ridhus.
Läs också Ridklubben vill ha avtal
Trots flera möten under sommaren och hösten förra året har man fortfarande inte kommit fram till något avtal, och sedan i oktober har det varit tyst från kommunen.
– Vi är så besvikna. Vi har jobbat hårt för detta och skrivit prioriteringslistor över vad som behöver göras och allt möjligt. Ändå får vi inget gensvar, säger Anna Lenfeldt, suppleant i klubbstyrelsen.
– Vårt tålamod börjar ta slut. Vi har 440 medlemmar och dessutom 26 hästar som vi måste ta hand om. Att behandla oss på det här sättet är inte ok, säger Catarina Hagstrand.
Läs också 500 skrev under för att stötta ridklubben
På kommunen är man medveten om frustrationen som växer på ridklubben, och menar att man snart har ett avtal klart.
– Vi har haft olika samtal, gjort internutredningar och tittat på siffror. Nu har vi en stomme till ett avtal som vi ska ta ställning till internt på kommunen. När det är klart ska vi boka in ett möte med klubben, men det är inte klart när det blir än, säger exploateringsingenjör Torsten Lindh.
Varför har det tagit så lång tid att få fram ett nytt avtal?
– Det är många personer och förvaltningar som är involverade i detta på kommunen, och då tar det lite tid.
Har ni satt någon deadline för när avtalet ska vara klart?
– Egentligen inte, men det ligger ju i båda parternas intresse att vi får den här saken klar.
Vill du ha fler nyheter från Lomma kommun? Gå då in och gilla ”Här i Lomma” på Facebook.
Gå till toppen