Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Souloyhästar kan ta plats i Olympiatravet, Elitloppet, Åbergs och Åby Stora Pris

Det kan bli Souloy–hästar bakom startbilen i Olympiatravet, Elitloppet, Hugo Åbergs samt Åby Stora Pris och fullt av Souloyutrustning på stallbacken.
Och ingen kan göra något åt saken. Det spelar ingen roll att varken Markus Myron på Solvalla, Jon–Walter Pedersen på Åby eller Mats Ahlkvist på Jägersro har för avsikt att bjuda in Fabrice Souloy/Philippe Billard–tränade hästar till storloppen.
De kan bjuda in sig själva.
Vi leker med tanken i fyra steg.
1) Billard/Souloy anmäler till något av försöken till Olympiatravet och kvalar in.
2) Billard/Souloy anmäler till Gävle veckan innan Elitloppet och kvalar in via den friplatsen. (Att han skulle åka över till USA känns lite långsökt).
3) Billard/Souloy anmäler till Årjängs Stora Sprinterlopp där vinsten ger en friplats till Åbergs.
4) Billard/Souloy anmäler till The Red Mile och vinsten där ger en friplats till Åby Stora Pris.
Philippe Billard har licens, han har sin fulla rätt att anmäla till de loppen som kvalificerar till våra fyra största lopp. Om han sedan har häst att kvala in är en annan sak. Grejen är att ingen kan stoppa honom OM han kvalar in.
Det kan diskuteras hur mycket ”fall guy” som helst när travsportens höjdare har sina möten. Rent teoretiskt kan Fabrice Souloy (via sin svåger och fall guy Philippe Billard) ge Svensk Travsport fingret genom att ta plats i de finaste loppen travsporten har att erbjuda.
Gå till toppen