Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”År 2017 äger männen natten och kvinnor räknar med att bli sexuellt trakasserade.”

Många former av sexuella trakasserier betraktas inte som brott, men de är allvarliga därför att de är så vanliga, drabbar många, ofta många gånger, och formar många kvinnors vardag. Det skriver tre forskare vid institutionen för kriminologi på Malmö högskola.

Det verkar som om kvinnor mer eller mindre räknar med att utsättas för sexuella trakasserier när de vistas på allmänna platser och i nöjeslivet, skriver Caroline Mellgren, Mika Andersson och Anna-Karin Ivert.Bild: Julia Lindemalm
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Under 2000-talet har andelen kvinnor som utsatts för brott ökat medan antalet utsatta män har minskat. Och de brott som framförallt kvinnor utsätts för, som trakasserier och sexualbrott, tycks ha ökat. Det visar den rapport från Brottsförebyggande rådet som presenterades tidigare denna vecka.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen