Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen skånsk seger i "På spåret"

Skåneprofilen Kalle Lind och lagkamraten Isobel Hadley-Kamptz kammade inte hem någon seger i år. Men Kalle Lind planerar redan att ta revansch.

Kalle Lind, komiker, författare och krönikör på Sydsvenskan, och Isobel Hadley-Kamptz, journalist och krönikör.Bild: Anders Wiklund/TT
I kvällens final av "På spåret" gick vinsten till frilansjournalisten Kristin Lundell och journalisten och författaren Johan Hilton. Motståndarna, kulturprofilen Kalle Lind från Skåne och Isobel Hadley-Kamptz, också journalist och författare, fick gå hem utan prisbuckla.
– Jag önskar att vi inte hade dragit så tidigt på första resan, för där avgjordes det nästan. Det blev svårt att komma ifatt, säger Kalle Lind om första resan i kvällens program.
Fem minuter in drog Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz i nödbromsen och gissade på San Diego, som var fel, och gav det andra laget ett försprång på åtta poäng. Resmålet var Las Vegas och när tåget började rulla mot kvällens andra resmål, Pyongyang, låg Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz tio poäng bakom.
Glappet på tio poäng höll sig under större delen av kvällens program, även om Lind och Hadley-Kamptz började knappa in efter momentet "Listan" med tema frågesport.
– Jag var ganska nöjd där efter listan, det var litegrann mitt område med gamla tävlingsprogram i public service, säger Kalle Lind.
Trots kunskaperna om gamla frågesporter på tv slutade programmet med ställningen 26-36 efter att lag Lundell och Hilton skyltat med kunskaper om Pisa och kemi.
Kalle Lind sa i en intervju till Sydsvenskan i höstas att han har två saker på sin "bucket list" – att vara med i "På spåret", och att vinna "På spåret". Efter kvällens final vill Kalle Lind ta revansch.
– Jag har kvar en punkt på min "bucket list", säger han.
Att tävla med Isobel Hadley-Kamptz säger Kalle Lind har funkat bra. De har överlappande kunskap, men det finns också områden där de kompletterar varandra.
– Sen var hon ju höggravid vilket gjorde att jag fick ta på mig en roll som den som driver på, vilket jag är ovan vid. Men nästa gång är hon inte gravid så då slipper jag det, eller jag räknar med det iallafall.
Skåningen har redan börjat planera inför att vara med i "På spåret" igen. Inför årets tävling tränade lagkamraterna på bergskedjor och huvudstäder, men Kalle Lind säger att de hade tänkt förbereda sig mer.
– Jag säger att jag kommer göra det till nästa gång. Det kommer jag såklart inte göra, säger han och skrattar.
Kalle Lind har ett rykte om sig som allmänbildad, något han själv inte riktigt håller med om. Inom sin kunskapsbank menar han att han saknar geografi, naturkunskap och idrott, medan han är väldigt bra på svensk kultur- och nöjeshistoria.
– Allmänbildad borde betyda att man kan lite om mycket, men jag kan mycket om lite. Jag är specialbildad snarare.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen