Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jenny Wilson återförenar sitt band First Floor Power i Malmö

Rockbandet First Floor Power återförenas. Jenny Wilson och Karl-Jonas Winqvist drar nu samman sitt band för två konserter i Malmö och Köpenhamn i vår.

First Floor Power.
För femton år sedan var Jenny Wilsons och Karl-Jonas Winqvists band First Floor Power ett av de mer omtalade i Malmös musikliv. Albumen "There is hope" från 2001 och "Nerves" från 2003 rönte stor uppmärksamhet och gav både Wilson och Winqvist en språngbräda till deras solokarriärer.
Jenny Wilson har sedan dess vunnit flera grammisar och belönats rikligt för soloalbumen "Love and youth", "Hardships", "Blazing" och "Demand the impossible". Karl-Jonas Winqvist har släppt musik under namnet Blood Music.
I år är det 20 år sedan de två tillsammans med Stefan Rausfält startade bandet. Den senare ersattes senare av Per Lager och Jenny Wilsons syster Sara tillkom som basist. För att fira 20-årsjubileet återförenas nu bandet för två konserter, en i Köpenhamn och en på Inkonst i Malmö. Konserten på Inkonst den 27 maj blir den enda Sverigespelningen.
Bandet skriver följande i ett pressmeddelande:
"För 20 år sedan bildades First Floor Power i Malmö. Vi var skitungar som visste precis vad vi ville men inte exakt hur man gjorde det. Det lade grunden till hur vi kom att låta. Vi gav ut två album, There Is Hope och Nerves, plus en handfull singlar och EP’s under vår tid som kvartett. Tydligen stack vi ut så pass mycket att vi väckte oväntat starka känslor – faktiskt allra mest kärlek.
Sedan dess har samtliga medlemmar experimenterat vidare musikaliskt, men lyssnar man ordentligt på våra olika projekt, hör man att vi alla har våra spretiga rötter i vårt första band. Det tänker vi fira genom att återvända, tillfälligt återuppståndna, till de städer som alltid legat FFP varmast om hjärtat – Malmö och Köpenhamn. Vi har plockat fram våra favoritlåtar från samtliga skivorna och kommer göra vårt bästa för att låta som vi lät då runt 1997 – som de skitungar vi fortfarande är."
Håll koll på Malmös musikscen – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen