Nord & Francke

Justin Timberlake får mig att födas på nytt

Veckans öronmask och veckans glädjepiller stavas likadant: Justin Timberlake.
Hans Can’t stop the feeling! var en av 2016 års största hits och numera är den både Grammybelönad och Oscarsnominerad. Helt rättvist, det är en monsterhit. Och när Justin Timberlake inledde Oscarsgalan i söndags gjorde han en bra låt ännu bättre.
Min galafavorit alla kategorier är när Michael Jackson framför Billie Jean när Motown fyllde 25 år. Den tittar jag på då och då för att pigga upp mig. Extasen i salongen när han för första gången gjorde sin moonwalk – jag har aldrig sett något motsvarande, ryser varje gång.
Det är klart att Timberlake inte når så högt, men det är breathtaking när han inleder låten som en flashmob i foajén och sedan arbetar sig igenom publikhavet – bland annat dansar han förbi en vaggande Rolf Lassgård – med sitt glammiga följe.
Alltså åh, vad jag behöver de här ögonblicken. Tre minuter av ren lyckoenergi som kan sprängas in i vardagen och förhöja den. En sväng in på Youtube eller Spotify och man föds på nytt. Det är inte en strategi utan mer ett tic – plötsligt har jag bara varit där och klickat fram en dos. Detta händer flera gånger om dagen.
Just nu är det Can’t stop the feeling! som jag vevar om och om igen. Innan dess var det 5 fine frøkner med Gabrielle (ja, dramaserien Skam hade stor del i att jag blev fixerad vid den låten, läs exempelvis här). I Skam finns förresten en scen på exakt detta tema (cirka nio minuter in här). Eva är deppig för att kontakten med Jonas är bruten och Noora försöker få henne på bättre humör genom att lyssna på en låt. Mot tystnadslöfte – eftersom det är en skämmig låt – sätter hon sedan ena hörsnäckan i Evas öra och den andra i sitt eget och trycker på play: Baby med Justin Bieber! En sann humörhöjare som funkar även vid kärlekssorg.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här
Gå till toppen