Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MAI:s stjärna inför EM-debuten: ”Det kommer att gå undan”

MAI:s sprinter Austin Hamilton njuter av Belgrad och ser fram emot sin start på 60 m, hans första individuella framträdande på internationell mästerskapsnivå.

Austin Hamilton i EM-arenan.
– Det ser fint ut här. En mäktig arena. Jag brukar gilla när det blir stort och när det gäller mycket. Det här passar mig, säger Austin Hamilton.
Det är försök, semifinal och final samma dag – allt under lördagen.
– Det är svårt att säga vad mina tider från i vinter räcker till. Men formen är bra. Och springer jag personligt rekord är jag vidare till semifinal, tror Austin Hamilton.
Hans bästatid är från segern på JSM med 6,69. En tid som han upprepade på SM där han tog silver.
– Jag tror det kommer att gå undan. Det är det enda jag är säker på, säger han.
Guld och silver på SM av Jonas Leanderson och Austin Hamilton. Nu gäller det inne-EM.
Klubbkompisen Jonas Leanderson är förhoppningsfull inför sitt 3 000 m-lopp. Han är nöjd med sina intryck från arenan som tar 18 000 åskådare.
– Allt verkar bra planerat med banor, läktare och så vidare. Publiken kommer nära.
Försök under fredagens kvällspass och final på söndag eftermiddag.
Det är vad han hoppas på i alla fall.
– Några riktigt bra namn i startlistan, bland annat norrmannen Henrik Ingebrigtsen, annars känns det ganska öppet, säger Jonas Leanderson.
Hans 7.53,83 i belgiska Gent och med en överlägsen seger gör att hans självförtroende är på topp. På inne-SM vann han hur säkert som helst.
– Jag har åttonde årsbästa och elfte personbästa i startlistan. Tolv stycken går till final, säger Leanderson.
– Tyvärr hamnade jag i första heatet av två. Det känns som det blir tuffare då jag måste vara topp fyra för att vara säker att gå vidare, alternativt springa såpass fort att de i andra heatet inte klarar det. Om ingen sätter fart i loppet så kanske jag kommer att behöva hjälpa till med det, menar MAI-aren.
Gå till toppen