Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Politiker: "Kvinnor mindre intelligenta"

En högerextrem polsk ledamot av EU-parlamentet ska granskas för att ha fällt sexistiska kommentarer. Den 74-årige Janusz Korwin-Mikke anser att kvinnor bör ha lägre löner för att de enligt hans uppfattning är svagare och mindre intelligenta än män.

Den polske EU-parlamentarikern Janusz Korwin-Mikke har gjort sig känd för sina kontroversiella uttalanden. Budskapet "Jag är inte Charlie, jag är för dödsstraff, förmedlade han efter terrorattacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris 2015. Arkivbild.Bild: Christian Lutz/AP/TT
EU-parlamentet har tidigare markerat mot att han fällt rasistiska kommentarer och uttalanden om Förintelsen.
Läs mer: Böter för Hitlerhälsning i EU
– Självklart måste kvinnor tjäna mindre än män, för att de är svagare, de är mindre, de är mindre intelligenta måste de tjäna mindre, det är allt, yttrade han i parlamentet i onsdags.
Efter klagomål från andra ledamöter har EU-parlamentets talman Antonio Tajani tillsatt en utredning om sexistiska uttalanden som kan rendera i böter eller avstängning.
Gå till toppen