Inside Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Sarg ut är inte fult och förbjudet

Bild: BILDBYRÅN
Inte så att Redhawks helt kan styra sitt öde och välja vem som ska bli motståndaren i åttondelsfinalen, men känslan är att Djurgården passar Malmölaget utomordentligt illa.
En bild som förstärktes efter förlängningsförlusten på fredagskvällen, 2-3.
Nya puckar släpps på lördagskvällen – mot Djurgården på Hovet. En bortaseger för Redhawks kan försvåra situationen för ett åttondelsfinaljagande 08-lag och förbättra Karlskronas möjligheter till vårhockey.
Vad är det då som gör att Djurgården så lätt får hugg på Redhawks? För det är ingen märkvärdig upplaga av det klassiska laget, med det är fränt och forecheckande.
När Redhawks går i sin gamla fälla och tror att komplicerade uppspel från sarghörnan till en lagkamrat placerad framför egen kasse är universalkoden, då hamnar man lätt snett – eftersom det är precis vad Djurgården uppenbarligen vill.
Mycket av det beteendet har skalats bort under säsongen – eller görs bättre tack vare att skicklighetsnivån har höjts, men mot högt pressande Djurgården är inte fler passningar lösningen. Färre passningar är att föredra. Och min gamla käpphäst: sarg ut är inte fult och förbjudet.
I den tredje perioden lyfte Redhawsspelarna sig i nackhåren och presterade bättre. Några omkastningar i kedjeformationerna gav utdelning. Lukas Haudum dök upp som center mellan Frederik Storm och Nichlas Hardt – en åtgärd som verkade pigga upp danskarna.
På det stora hela var det många som såg plågade ut i den stresstrafiken som Djurgården skapade, puckarna for hit och dit mellan stillastående spelare.
Ökad stress är precis vad slutspelet kommer att handla om. Och då gäller det att hantera den bättre.
Oj, vad Ilari Filppula saknades. I powerplay. Peter Andersson gav rakt besked. Filppula är sjuk och spelar inte heller på lördagskvällen.
Läs alla artiklar om: 3 mars: Redhawks–Djurgården
Gå till toppen