Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inställda tåg och förseningar i hela Skåne – spårfel mellan Malmö och Lund

Ett spårfel i Arlöv skapar stora problem i den skånska tågtrafiken under hela fredagen. Samtidigt meddelar Trafikverket att det är svårt att få fram ersättningsbussar på grund av fordonsbrist. Först på lördag morgon väntas trafiken åter gå som normalt.

Flera tåg ställs in och förseningar är att vänta – vilket påverkar tågtrafiken i hela Skåne och till viss del trafiken i de södra delarna av landet.
Läs också Tågkaoset: Hur tar du dig hem?
Problemen kommer att pågå under hela dagen. Det är en växel i Arlöv som har gått sönder. Reservdelar är beställda men problemet väntas inte vara åtgärdat förrän på lördag morgon.
– Under tiden är vi tvungna att glesa ut trafiken och vissa resor leds om, säger Annika Bondesson vid Skånetrafikens pressjour.
Framförallt är det Pågatågen som drabbas. Flertalet Öresundståg kommer att gå, om än med förseningar. Ersättningstrafik i form av pendelbussar kör på sträckan Lund-Helsingborg-Lund och mellan Lund-Kävlinge-Lund.
– Ersättningsbussar är beställda och vi gör så klart allt vi kan för att hjälpa våra resenärer. Den senaste informationen om trafikläget lägger vi upp på vår hemsida, säger Annika Bondesson.
• Trafikinformatören Arsim Sadiku från Arriva och resenären Mikael Lindqvist berättar om läget på ett tågstruligt Malmö C.
En tågtavla i Arlöv under fredagsmorgonen.Bild: Bengt Arvidson
Resenärer försöker informera sig vid Lunds central.Bild: Yvonne Johansson
Gå till toppen