Burlöv

Tillsammans för Burlöv kärleksbombar Komvux efter rasistiska lappar

Efter nyheten om att rasistiska lappar satts upp på Komvux i Arlöv väljer nu "Tillsammans för Burlöv" att agera. På söndag kommer de kärleksbomba skolan med hjärtformade lappar med positiva budskap.

På fredagsförmiddagen rapporterade Sydsvenskan om att lappar med rasistiska budskap satts upp på entrédörren till Komvux i Arlöv. Efter att ha nåtts av nyheten väljer Tillsammans för Burlöv att motagera genom att sätta upp lappar fulla av kärlek och positivitet.
– Vi vill verka för tolerans, gemenskap och sammanhållning. När vi fick reda på att någon satt upp rasistiska lappar kände vi att detta är något vi bör agera mot. Därför tänkte vi ha den här aktionen på söndag, säger Jeanette Karmestam som är samordnare på Tillsammans för Burlöv.
Tillsammans för Burlöv är en del av Tillsammansskapet som är en nationell antirasistisk rörelse. I Burlöv har gruppen funnits sedan 2014. Sedan februari i år har de en regelbunden aktivitet där de har kafé i Vårbogården i Arlöv varannan söndag. Kaféet är tillgängligt för alla som är intresserade av att träffas och engagera sig.
– Tillsammanskaféet ska vara en mötesplats för alla, både unga och gamla, som kan mötas och prata om allt som man vill förändra i kommunen.
Mellan 15-20 personer har kommit till de två tillfällen som caféet hittills haft öppet, projektet är i startgroparna och tanken är att det ska vara olika teman vid varje tillfälle.
– Förra kaféet tände vi ett hjärta av marshaller utanför Vårbogården. Nu på söndag kommer vi förbereda lapparna och sedan gå gemensamt bort till Komvux och sätta upp dem. Vi hoppas att det blir en trevlig överraskning för de som kommer till skolan, säger Jeanette Karmestam.
Vill du ha fler nyheter från Burlövs kommun? Gå då in och gilla "Här i Burlöv” på Facebook.
Gå till toppen