Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vårlökarnas tid är nu – tre tips för dina växter

Nu längtar vi efter allt som växer. Varför inte hängande vårlökar? Kolla idéerna från trädgårdsmässan.

En stor gren, lite snöre, några lökväxter. Vips har du ett vårfönster likt montern som Ingvar Strandhs blomsterskola har skapat.

1. Häng växterna upp och ner

Nu öser vi på med krukväxter i hemmet och med amplar får man plats med ännu fler. Men varför inte hänga krokus, tulpaner, påskliljor och andra lökväxter upp och ner som de är på en stor gren eller i ett fönster. Eller göra en tavla av en bunt tulplaner på lök. Då gör det inget om de slokar lite.
Nu köper vi tulpaner på lök och det bjuder in till nya kreativa lösningar. Som att hänga dem på en vägg. Då slokar de inte så lätt.

2. Skir och doftande mimosa

Mimosa, som blommar redan nu i januari, kommer starkt. Som krukväxt och i olika blomsterarrangemang. Bind en vårkrans tillsammans med andra växter. Eller sätt små kvistar i många små vaser. Doften är ljuvlig!
Mimosa, eucalyptus och annat grönt. De här kransarna doftar vår!

3. Glöm inte bort hyacinten

I Danmark har hyacinter förgyllt våren länge. Nu syns den i planteringar även här. Så glöm att det bara är en julblomma. Fyll en kruka med hyacinter, ställ på trappen och glöm julen.
Hyacint - inte bara julblomma.
Nu längtar vi efter pampiga allium.
Följ Himma på Instagram!
Gå till toppen