Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

En person död och en allvarligt skottskadad på Segevång

En person sköts ihjäl och en är fortfarande allvarligt skadad efter en skottlossning på Segevång på lördagskvällen. Den döde personen påträffades i en kraschad bil på Kronetorpsgatan, kort därefter hittades en allvarligt skadad person i en lägenhet på Segevångsgatan hundratalet meter därifrån. Fortfarande på söndagsmorgonen var ingen gripen för mordet.

Översiktsbild från Kronetorpsgatan. Den nu avlidne mannen hittades sittande i den silverfägade bil som står på snedden mitt på gatan.Bild: Patrick Persson
Polisen larmades om skottlossningen på Kronetorpsgatan klockan 22.13. Enligt vittnesuppgifter till tidningen så avlossades flera skott i snabb följd.
– Vi får flera uppringningar om skottlossning på platsen. När den första patrullen kommer på plats så hittar man bilen som står krockad här bakom och en person som är skjuten i den. Man påbörjar hjärt- och lungräddning på honom och ambulans skickas fram. Under tiden som han körs in till sjukhus så får vi larm om en till skottskadad som finns på en annan adress i närheten, säger Eddie Rosander, yttre befäl på polisen.
Läs också Flera mordutredningar i Malmö står still
Båda männen är födda på 90-talet. Den förste skadade mannens liv gick inte att rädda. Den andre mannen skadades allvarligt och fördes med ambulans till sjukhus.
Ett större område spärrades av på de båda adresserna. Polisen förhörde personer som kan vara vittnen.
– Vi tror att skottlossningen har skett på ett ställe och det är på Kronetorpsgatan, sa polisens informatör Calle Persson på lördagskvällen.
Bild: Patrick Persson
Avspärrningarna på Kronetorpsgatan. En bit ner på gatan syns den kraschade bilen.Bild: Patrick Persson
Den bil som den sedan avlidne mannen hittades i stod innanför avspärrningarna mitt i vägbanan på Kronetorpsgatan. Den stod på snedden och verkade ha kraschat in i ett antal parkerade bilar och hade fortfarande lysena igång. Kraschen har troligtvis skett i relativt hög hastighet då en av de parkerade bilarna hade vridits runt så att dess ena framhjul hamnat uppe på trottoaren.
Glassplitter från krocken eller från skottlossning mot bilen låg på gatan.
Bredvid platsen där den kraschade bilen stod har polisen varit inne i en butikslokal och gjort någon form av efterforskningar.
Den kraschade bilen har användningsförbud och är skriven på en känd kriminell.
Läs också Gängen i Malmö: 205 män – och barn – i den undre världen jagas
Den kraschade bilen som den nu avlidne mannen påträffades i.Bild: Patrick Persson
Enligt ett vittne som tidningen har talat med så ska två personer ha setts fly ifrån platsen i riktning mot Sege Park – gamla Östra sjukhuset.
Polisen sökte med vapenhund på platsen och knackade dörr i området.
Hela Kronetorpsgatan spärrades av vilket innebar att ett antal bussar med nummer 4 fastnade på gatan. Avspärrningarna skulle vara kvar en bit in på söndagsmorgonen och beräknades därmed även påverka busstrafiken.
– Vi har mycket kvar att utreda. Där är ett stort antal resurser på plats. De ska bland annat prata med vittnen, sa Calle Persson i natt.
– Det pågår just nu mycket arbete på flera olika fronter. Både på plats och på sjukhuset. Det pågår också inre spaning för att titta närmare på vilka personer det rör sig om.
Polisen uppger att det inte finns någon misstänkt och att ingen är gripen.
– Men några vittnen kommer att hämtas till förhör. De är inte misstänkta, men vi vill förhöra dem i lugn och ro på polishuset.
Bilen som den döde mannen påträffades i togs i beslag av polisens tekniker.
Polisen är intresserad av all information från personer som befunnit sig på Kronetorpsgatan och Segevångsgatan vid tiotiden på lördagskvällen.
Mordet på Segevång är det femte i Malmö under 2017. Förra året mördades elva personer i Malmö vilket var det högsta antalet hittills.
Polisens underrättelseanalys har tidigare varnat för en fortsatt mordvåg i Malmö under 2017.
Läs också Maktvakuum banade väg för mordvågen
Läs också Så trappades våldet i Malmö upp
Poliser utanför den lägenhet på Segevångsgatan där den allvarligt skadade mannen hittades.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen