Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Eos slutspelsklart trots förlust

Eos hade chansen att av egen kraft säkra en biljett till slutspelet när man mötte Telge i Södertälje. Men det var Telje som kunde vinna en jämn tillställning med 62-59 sedan hemmalaget avgjort i slutminuterna.
-Lite surt att vi inte orkade ända fram. Vi ledde ju den här matchen långt in i tredje perioden, sa Eos tränare Johanna Ericsson.
Eos kommer ändå att gå till slutspel. Eos fick hjälp av jumbon Uppsala som överraskande besegrade Visby den här omgången. Och det är just Visby som Eos skall hålla bakom oss. Eos har fyra poängs försprång till Visby och har också plus i vunna matcher mot Visby den här säsongen. Därmed är slutspelsplatsen i praktiken klar.
Eos låg under med 27-30 i pausen i Södertälje men gick in i fjärde perioden med fyra poängs ledning sedan man vunnit tredje perioden med 21-14.
-Vi har chansen i det sista. Ett par dåliga avslut bäddade bäddade för Telje.
Johanna Ericsson var annars nöjd med försvarsjobbet.
-Defensiven var helt okey i stort sett hela matchen. Just i förvarsjobbet gjorde Matilda Edrén återigen en ny bra match.
Två matcher återstår av seriespelet. Eos har att möta jumbon Uppsala hemma och Alvik borta.
Basket damer Basketligan
Telge-Eos 62-59 (11-14, 19-12, 14-21, 18-12)
Gå till toppen