Zlatan

Syndabocken Zlatan stampad på huvudet

Det blev en tung lördag för Zlatan Ibrahimovic. 35-åringen brände en straff, blev stampad på huvudet och delade ut en hård smäll. – Han hoppar in i min armbåge, säger Ibrahimovic efter 1–1 mot Bournemouth.

Zlatan Ibrahimovic brände sin straff.Bild: Martin Rickett/AP/TT
Manchester United fick besviket se mötet med Bournemouth sluta 1–1 på Old Trafford, trots att gästerna fick en man utvisad i 45:e minuten. För Zlatan Ibrahimovic – som fick se sitt strafförsök bli räddat av Artur Boruc i andra halvlek – var det en våldsam lördag.
Först blev Ibrahimovic, liggande på marken, trampad i huvudet av försvararen Tyrone Mings. Strax därefter delade 35-åringen ut en hård armbåge mot samme spelare. Domaren kallade till sig Ibrahimovic – redan varnad med ett gult kort – men lät honom spela vidare efter ett längre snack.
Efteråt rasade Wayne Rooney.
– Domaren missade hur Tyrone Mings försökte stampa Zlatan på huvudet. Så kan du inte göra. Alla gillar att tacklas, men att gå in och försöka stampa på en annan spelares huvud är bara fel. Jag är säker på att han kommer att straffas i efterhand, säger lagkaptenen.
Själv höll sig Zlatan Ibrahimovic lugn.
– Jag kände inte till det med trampandet på huvudet. Om det var han så var det han, sade han diplomatiskt efteråt.
Ibrahimovic förnekade att han ens delade ut någon särskild armbågsrörelse mot Mings.
– Kolla, det som händer på planen stannar på planen. Jag är inte typen som attackerar någon efteråt. Ni har TV-bilderna och kan se att jag hoppar högt och att han hoppar in i min armbåge. Det är inte min mening att skada någon.
Tyrone Mings? Han ville inte kännas vid Rooneys anklagelse.
– Jag hade aldrig gjort något sådant (med flit). Det är inte så jag spelar, säger Mings.
– Kanske kom det en armbåge efter det. Jag såg den inte, men jag kände den. Det kändes som att han var efter mig hela matchen. Han är en fysisk spelare och det var en bra kamp hela dagen.
Gå till toppen