Inside Redhawks

Därför vill Redhawkstränaren ha tillbaka Panternforwarden

SHL-kval mot Västervik med Pantern. Och kanske mot AIK på onsdag. Därefter ser det ut att bli Malmö Redhawks igen för Kim Rosdahl.

Peter Andersson och forwarden Kim Rosdahl.Bild: Bildbyrån
– I den formen Kim var i början av säsongen kan han tillföra mycket. Tung, stark och spelar fysiskt. Han är en energispelare, säger Peter Andersson, tränare i Malmö Redhawks.
Redan i lördags var Peter Andersson klar över att han ville ha tillbaka den utlånade forwarden från Pantern. Om Kim Rosdahl väl återvänder till Redhawks kan han inte gå tillbaka till Kirsebergsklubben.
– Fler ska säga sitt. Men jag vill ha tillbaka honom, kommenterar Peter Andersson.
För att Kim Rosdahl går över stock och sten?
– Ja, det är sådan spelare. Vi vill ha mycket folk och vi vill ha konkurrens. Det kommer att gå åt spelare, säger Peter Andersson.
Blir då Lukas Haudum aktuell för att flytta fram och tillbaka mellan Redhawks och Pantern?
– Tycker att han har gjort det bra hos oss, säger Peter Andersson om österrikaren som till skillnad från Rosdahl är namngiven junior och kan ping-ponga mellan klubbarna.
Med två omgångar kvar av grundserien vill Peter Andersson att Redhawks hittar tillbaka till den tidigare så höga arbetsmoralen – och hittar en god känsla igen.
– På torsdag [mot Växjö] skulle vi gärna vilja ha ett tilltänkt lag – så gott det går.
Hur du funderat på målvaktsfrågan inför slutspelet som startar på lördag?
– Vi har det bra förspänt med två bra målvakter [Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp] Jag tror inte att en målvakt kan stå hela tiden. Men det är en styrka hos oss att vi kan byta målvakt och få samma effekt.
Inför tisdagens hemmamöte med Färjestad har Redhawks en lång frånvarolista.
– Nichlas Hardt är ett frågetecken, Nils Andersson spelar inte. Inte heller Erik Andersson, säger Peter Andersson.
Ilari Filppula och Robin Alvarez är dock tillbaka. Magnus Häggström missar med största säkerhet resten av säsongen. Konstantin Komarek är fortfarande borta.
Läs alla artiklar om: Redhawks 6 mars
Gå till toppen