Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Gör som i Istanbul - låt militären trygga staden

Jag blir verkligen bestört när jag läser om de frekventa butiksrånen i Malmö och om hur farligt det har blivit i vår fina stad. Vilken skräck dessa förbrytare har spridit bland stadens skattebetalare. Jag blir verkligen förbannad.
Jag anser att något drastiskt måste hända när sådana drastiska händelser inträffar. Vi som bor här äger rätten att kväva av lagstiftaren att vidta nödvändiga åtgärder.
Det är dags att utlysa undantagstillstånd i Malmö och låta polisen tillsammans med militären återskapa den tryggheten som vi alla har rätt att åtnjuta.
Häromdagen var jag i miljonstaden Istanbul och såg hur militärer var utspridda i vartenda hörn och såg till att det är tryggt. Jag kände mig verkligen trygg där med tanke på den senaste tidens terrorattacker som hade drabbat staden.
Det som händer i Malmö anser jag bör betraktas som terrorhandlingar eftersom sådana våldshandlingar sprider skräck bland stadens invånare. Varför ska vi individer i Malmö fundera på hur vi ska skydda oss mot förbrytare? Är inte det lagstiftarens ansvar att vi ska känna oss trygga i en rättsstat?
Alla krafter bör mobiliseras för att Malmö ska bli en trygg och attraktiv stad igen full av liv och glädje. Detta är en grundläggande rättighet som varenda medborgare har rätt att kräva.
Det är dags att vakna och inse den bittra verkligheten som kräver bittra åtgärder.

Mahmoud El-Kayed

Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen