Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hipp satsar på kabarékvällar

En scenkonstens tapas-afton, med både nycirkusartister, skådespelare, ståuppkomiker och musiker på scen. Det döljer sig bakom arrangemanget "Hipp night", som har premiär på Hipp i Malmö den 1 april.

Cecilia Lindqvist och Lindy Larsson agerar värdpar när "Hipp night" får premiär på Hipp i april.Bild: Emmalisa Pauly
I vintras var Malmö Stadsteaters chef Kitte Wagner med i Dygnet runts artikelserie ”Malmö drömmer” och tecknade drömska visioner för stadens framtida kulturliv. Hennes önskan var en kabarénatt där det bästa från olika delar av Malmös scenliv möts i ett samarbetsprojekt. Nu är visionen på väg att förverkligas under titeln "Hipp night", som Kitte Wagner själv beskriver som "scenkonst från en tapas-meny".
– I stället för en huvudrätt så satsar vi på många mindre rätter. Det blir en väldigt bred palett, och publiken får chans att prova många olika smaker, säger hon.
Värdpar för "Hipp night" är skådespelarna Lindy Larsson och Cecilia Lindqvist, och husband är Animal Farm med bandledare Anders Ortman i spetsen. Medverkar på premiärkvällen gör också artisten Sakib Zabbar, nycirkusartisten Christel Stjernebjerg, den engelska komikern och artisten Christopher Green samt skådespelare från Malmö Stadsteaters ensemble.
Blir "Hipp night"-premiären lyckad är förhoppningen att det ska bli fler tillfällen i höst, med olika gästartister på scen.
– Allt kan hända. Vi får se om publiken är med på det här. Och om den är det så är tanken att vi kör en lördag i månaden i höst, säger Kitte Wagner.
Hon beskriver föreställningen som en rolig möjlighet för de inblandade att jobba med lite kortare startsträcka och lösare tyglar än normalt.
– Ofta vid nya föreställningar krävs det förberedelser i ett, två år innan det är dags för premiär. Med "Hipp night" har vi haft lust att testa något som är snabbare och mindre formellt. Och det känns verkligen som ett lustfyllt projekt, lite som att vi hoppar direkt till efterfesten.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen