Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan kan få tre matchers avstängning

Zlatan Ibrahimovic kan komma att straffas i efterhand för en armbåge i huvudet på Bournemouths försvarare Tyrone Mings. Engelska fotbollsförbundet (FA) ska videogranska händelser i efterhand och svensken riskerar tre matchers avstängning.

Bournemouths Tyrone Mings och Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic riskerar båda avstängningar i efterhand efter våldsamt spel i lördagens ligamöte mellan lagen.Bild: Martin Rickett/AP/TT
Både Ibrahimovic och Mings kommer att granskas för våldsamt spel. Spelarna har till och med tisdag på sig att svara på anklagelserna, skriver FA i ett pressmeddelande. Manchester Uniteds svenske anfallare riskerar att stängas av i tre matcher och skulle då missa mötet med Chelsea i FA-cupen samt ligamatcherna mot Middlesbrough och West Bromwich. För att det ska bli en avstängning måste FA:s granskningspanel vara överens om sitt beslut.
Ibrahimovic sade sig vara oskyldig efter matchen.
– Jag vill aldrig skada någon på planen. Mings hoppade in i min armbåge, löd Ibrahimovics försvar i en intervju efter matchen.
Det var i slutet av första halvlek som Ibrahimovic och Mings bråkade som mest. Det inleddes med att Mings stämplade svensken i huvudet när Zlatan låg ned utanför straffområdet. Mindre än en minut senare hade Ibrahimovic sänkt Mings med en stenhård armbåge i huvudet. Ingen av förseelserna uppmärksammades av domarteamet under matchen, men en första videogranskning har gjort att FA vill gå vidare med ärendet.
I tumultet som följde efter Ibrahimovics armbåge så visades Bournemouths Andrew Surman ut för att ha knuffat omkull Ibrahimovic och fått sin andra gula kort. Zlatan fick inget kort för armbågen mot Mings, men fick tidigare under första halvlek en varning för att ha kastat omkull Bournemouth-försvararen.
Gå till toppen