FCR

FCR-tränaren: "Det är avsaknad av respekt för spelarna"

Nu rasar Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen mot det hårda landslagsprogrammet. – Det är avsaknad av respekt för spelarna och de klubbar som betalar spelarnas löner och inte får en krona för att spelarna är med.

Jack Majgaard Jensen är bekymrad över i vilket skick han får hem sina spelare inför Champions League-kvartsfinalen mot Barcelona.
Sydsvenskan ifrågasatte spelprogrammet i Algarve Cup efter matchen mellan Sverige och Nederländerna.
Nu går Jack Majgaard Jensen till attack mot upplägget och matchningen på Facebook. Han påpekar att FCR har tretton spelare som är iväg med olika landslag och kommer hem först tolv dagar före Champions League-matchen mot Barcelona.
"De flesta av dessa spelare är med i turneringar där man spelar fyra matcher på åtta dagar - alltså en match var annan dag. Kan man föreställa sig att det var så i männens värld? Nej, men varför är det så i kvinnornas värld? Är det för att de är bättre i form av männen? Eller är det något helt annat - jag vet det i varje fall inte, så är där någon som vet, får de gärna förklara för mig."
Rosengårdstränaren reagerar inte bara på antalet matcher, utan på att inte speltiden fördelas på ett annorlunda sätt och belastningen därmed inte blir så hård på en del.
"Jag förstår inte varför man inte använder denna möjlighet för att se alla sina spelare i truppen i match. Hade man gjort det så hade alla spelare fått två hela matcher att visa vad de kunde. Därutöver hade man pigga spelare som kan spela samt att man sluppit alla byten."
Jack Majgaard Jensen skriver att han förstår att förbundskaptenerna vill spela ihop ett lag inför EM, men kunde valt ett par matcher att göra det och i de andra fått tillfälle att se de spelare som inte får så mycket speltid annars.
"Som sagt kan vi klubbtränare hoppas på att de olika fotbollsförbunden har anställt några ansvariga ledare som förstår detta - men det ser dessvärre inte så ut så det enda vi kan göra är att be till att vi har...tur - att våra spelare undgår att bli skadade."
Jack Majgaard Jensen - som uppenbarligen hamnat riktigt på stridshumör - går också till attack i ett annat Facebookinlägg mot hur talangutvecklingen sköts i de yngre landslagen.
"Där är en missmatch mellan moderna spelare och ledare/tränare som inte kommit längre än till 70-talet/80-talet i sin fotbollsfilosofi. De svenska U 19- och U23-landslagen är samlade i La Manga och spelar mot andra landslag. Och hur ser det ut - jo, ett bra organiserat försvarsspel och när man själv får tag i bollen så snabbt som möjligt sparka bollen er bakom motståndarens backlinje till en snabb anfallare."
"Varför ha modernt spelande mittförsvarare och mittbackar med och de ändå inte får lov att spela fotboll? Det är som att ha en Ferrari som man bara kör i ettans och tvåans växel. Då är det väl bättre att de blir hemma i klubbarna och tränar."
Majgaard Jensen betonar att han tycker att man på seniornivå ska spela på det sätt som gör att man vinner matcher, men att i yngre landslag handlar det om talangutveckling. Att Sverige vann U19 EM 2015 med den typen av fotboll, ursäktar inget enligt Majgaard.
Läs alla artiklar om: Fotboll: FCR 8 mars
Gå till toppen