Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

May sparkade motsträvig lord

Han gick emot regeringen i överhusets omröstning om brexitlagen. Nu har Storbritanniens premiärminister Theresa May sparkat 83-årige Michael Heseltine, ledande profil inom det konservativa partiet, från uppdraget som rådgivare till regeringen.

Sparkad. 83-årige Michael Heseltine. Arkivbild.Bild: Jon Super/AP/TT
Heseltine, som satt i Margaret Thatchers regering under 1980-talet och var vice premiärminister i slutet av 1990-talet, hörde till de 13 konservativa lorder som gick på oppositionspartiet Labours linje och röstade för att parlamentet ska få sista ordet om det kommande brexitavtalet.
83-åringen säger sig vara överraskad över att han nu får lämna rådgivarrollen, eftersom hans åsikter i brexitfrågan varit välkända, men tillägger i en radiointervju med BBC att premiärministern "har all rätt" att sparka honom.
Lagen om de kommande utträdesförhandlingarna med EU ska nästa vecka behandlas i underhuset, där konservativa Tories har en liten majoritet. Att Heseltine får sparken ses av vissa kommentatorer som en varning från May, som ska förebygga potentiella uppror mot regeringen i underhuset.
May siktar på att inleda skilsmässan med EU, genom att utlösa artikel 50 i Lissabonfördraget, före mars månads utgång.
Gå till toppen