Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HK Malmö

Veteranen Carl-Johan Andersson vinnare i het derbycomeback

Två träningar med laget, sedan klev en comebackande Carl-Johan Andersson in och vann derbyt till HK Malmö. ”Det är så klart en väldigt härlig känsla”, sa 38-åringen.

Carl-Johan Andersson var tillbaka på planen efter att ha gjort comeback i ett skadedrabbat HK Malmö.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det blev ett derby med het karaktär.
Det var hårda tag och mycket kamp från start.
De två topplagen turades om att ha ledningen och lyckades aldrig rycka loss.
Till slut var det ändå hemmalaget som lyckades ha hem segern och förlänga sin tio matcher långa hemmasvit utan förlust.
Det fanns flera nycklar till HK Malmös derbyseger, men Carl-Johan Anderssons comeback var omöjlig att se förbi. Efter tio månaders uppehåll klev han in och spelade som om han aldrig gått i handbollspension. Han kändes sig hemma omgående i Baltiskan och drog på sig ett gult kort innan klockan passerat 30 sekunder.
– Min roll är den samma och Malmö spelar egentligen på samma sätt som ifjor, men det var lite nya spelare i laget, sa Carl-Johan Andersson.
Han var själv nöjd med att han och Malmöförsvaret lyckades komma åt Lugis samarbete mellan Simon Jeppsson och Jacob Wickman Modigh.
– Vi lät inte dem avgöra idag och även de andra på nio meter höll vi borta från att göra allt för mycket mål, sa mittförsvaren som gjorde sin första träning med laget i måndags och har kallats in för att ersätta skadade Patrik Kvalvik.
Defensivt stod även målvakterna Niklas Kraft och Dan Beutler för en stark insats.
Vid ställningen 22–22 och tio minuter kvar gjorde Dan Beutler två viktiga räddningar som gjorde att Malmö kunde rycka med två mål.
– Dan gjorde viktiga räddningar när det skulle till och avgöras. Det tyckte jag grundlade vinsten, sa Carl-Johan Andersson som också menade att Malmö var det lag som aldrig riktigt hade någon svacka.
Framåt var Linus Perssons insats avgörande. Med sin enkla och raka spelstil tog han oftast den snabbaste vägen mot mål och blev bäste målskytt i hemmalaget med sju mål.
– Både Linus Persson och Zoran Roganovic gjorde viktiga mål. Jag skulle kunna nämna hela laget i dag för vi håller oss precis till det vi snackat om, sa Stian Tönnesen som också tyckte det var extra skönt att få ta en seger mot serieledande Lugi.
Med nio minuter kvar av matchen kokade derbykänslorna över för båda lagen. Det skedde efter att Fredrik Petersen olyckligt träffade Niclas Paradis i huvudet med ett skott från nära håll.
Ett tiotal spelare rök ihop på planen vilket ledde till rött kort för Mirsad Pecikoza och Niclas Paradis. För Malmöspelaren väntar även en längre avstängning eftersom han sprang in från bänken till tumultet.
– Jag menar att det inte var meningen och sånt som händer, sa Fredrik Petersen som tyckte att han var tydlig med gester att han tog på sig skulden för det som hände.

Malmö– Lugi 26– 25 (13–10)

Malmö: Linus Persson 7, Fredrik Petersen 7, Jim Andersson 5, Zoran Roganovic 2, Kassem Awad 2, Simon Nyberg, Hampus Nygren, Fredrik Lindahl.
Lugi: Simon Jeppsson 6, Hampus Jildenbäck 5, Lucas Pellas 3, Andreas Arrman 3, Jakob Wickman Modigh 3, Hampus Henningsson 2, Alfred Jönsson 2, Adam Tumba.
Publik: 1 544.
Läs alla artiklar om: Derbyt i Handbollsligan 8 mars
Gå till toppen