Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Clubbidubbin, mine damer e så stunning

Nord & Francke samtalar om Skamfesten.

Frida Olheden och Vera Theander, Skamfestarrangörer och dj:s.
Francke: Inte trodde man att Baby med Justin Bieber skulle bli ett sånt glädjefnatt på dansgolvet?!? Det är ju den som Noora spelar för Eva i Skam när hon ska göra henne glad och det var uppenbart att låten hade en sådan inverkan även på dem som var på Skamfesten på Moriskan i Malmö igår. Alltså, det var tusen pers där.
Nord: Det var drittgøj! Och en väldigt varm och inkluderande stämning. Lokalerna var fint pyntade, det fanns godishjärtan i små skålar, kvinnomärket pumpades ut på storbild och från taket hängde vepor med de fem fine frøknerne serien. Vem är din favorit?
Vepa med en av de fem fine frøknerne.
Francke: Det skiftar lite, men det pendlar oftast mellan Noora och Vilde. Den där smärtan hos Noora, särskilt i andra säsongen, griper tag. Och Vilde är ju så rörande som person så jag måste älska henne. Och du?
Nord: Vet faktiskt inte. Får nog säga det tråkiga att jag plockar lite av varje. Skaparen av serien, Julie Andem, har ju byggt gänget utifrån några klassiska kvinnotyper: En skvallrig hejaklacksledare (Vilde), en tjock pajas (Chris), en sval skönhet (Noora) en utlevande tänkare (Eva) och en skarp pådrivare (Sana). Jag vill gärna komma närmre Sana och Chris, tycker de har skildrats för endimensionellt hittills.
Ulrika Hiertner & Petra Juhlin ledde quizet.
Francke: Men vi kanske får en djupare bild av dem i de kommande säsongerna! De har potential, båda två. Jag älskade den koseliga stämningen igår. Och quizet! Vi blev tvåa, i laget vi hade tillsammans med vår Skamkumpan Susanna. Ändå imponerande. Jag var dock lite besviken på att frågan om vilket nummer det är på Isaks skåp inte dök upp för då hade vi vunnit.
Skamrelaterat i garderoben, i baren och på toaletten.
Nord: Fram för fler nördiga temafester! Jag vet att det redan har varit en Twin Peaks-fest, men nu när serien gör comeback borde det arrangeras en till. Jag var mycket förtjust i Debasers temakvällar, där olika artister hyllade en idol, till exempel Prince och Nina Simone. Det är det här konceptet som blir en helkväll som är så najs.
Francke: Att Cleo skulle spela kändes på pappret ganska apart – vadå Skam, liksom? Men hela girlpower-inramningen gjorde det helt logiskt, när man väl var där. Så himla cool konsert!
Nord: Alltså hennes magnifika spoken word (se filmen ovan!) om samtycke och Fatta-kampanjen hakar ju så mycket i hela skambegreppet också. Det var väldigt värdigt 8 mars. Men du, kanske den viktigaste frågan: Du är den jag känner som har blivit mest drabbad av Skam. Hur går du vidare nu? Ser du den här festen som en total skamsköljning - höhö - och att du nu kan komma ut, renad, på andra sidan. Eller vad händer nu med din besatthet av norska tonåringar?
Francke: Jag trodde faktiskt att detta skulle fungera som ett reningsbad, jag föredrar att kalla det så, men det första jag gjorde i morse var att posta en film på min Facebook där Even säger "halla" i en timme... Så nej, jag känner mig inte nollställd alls, snarare är min längtan efter säsong 4 nu så stark att jag blir helt jävla tokig. Skicka ut en trailer, för bövelen! I väntan på det kommer jag säkert att fortsätta se om de gamla säsongerna, eller åtminstone knarka diverse favoritklipp.
Nord: Skam den som ger sig.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Gå till toppen