Svedala

Europe är bokade för Sommarrock i Svedala

Magnus Uggla kommer. Magnus Carlson och Joddla med Siv också. Och nu står det klart att de får sällskap av svenska rockikonerna Europe.

Möjligheten att höra ”The Final Countdown”, ”Carrie”, och ”Rock The Night” på en scen nära dig kommer redan i sommar. Nu står det klart att senaste bokningen till Sommarrock är klar – Europe.
– Bokningen känns jätterolig, såklart. Sommarrocken har alltid varit en bred festival och sökt artister som kan skapa minnen och förena åldersgrupper. Det är rätt få människor som inte har en koppling till Europe, säger festivalgeneral Markus Lindberg.
Bandet som bildades i Upplands Väsby 1979 har spelat tillsammans i snart fyra decennier. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit. Albumet sålde trippelplatina i USA. Efter fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen 2003 – och har efter uppehållet släppt ytterligare fem album, senast ”War of Kings”.
Sedan tidigare är det klart att Magnus Uggla, Magnus Carlson, Joddla med Siv, Hasse Andersson, Nisse Hellberg och Pernilla Andersson ska spela på sommarens festival.
Sist Europe spelade på Sommarrocken var 2010. Markus Lindberg menar att det blev vändpunkten efter några år av festivaldöd.
– Det var tufft med pengar ett tag. 2010 blev lite av en milstolpe, vi fick bestämma oss för att satsa eller fega. Vi körde på och bokade bland annat Europe och det blev vändningen. Nu är det 30-årsjubilem, så det känns bra att de är tillbaka.
Årets musikfestival arrangeras den 13-15 juli – och vem som kommer att stå längst fram på Europe-konserten är redan klart.
– De är mina husgudar. Det händer kanske var femte år att jag ser en hel konsert – sist var Thin Lizzy.
Vilken låt som är mest efterlängtad?
– Jag kan lika gärna bekänna färg, annars vet alla att jag ljuger. ”Carrie” såklart.
Mer nyheter från Svedala hittar du på Här i Svedala.
Gå till toppen