Inside Redhawks

Fällan slog igen för Pantern

Den konstnärliga friheten har varit Panterns styrka, och delvis svaghet, under säsongen. Tillsammans med det hårda jobbet. Mot AIK, 2–3, ledde kreativiteten till Kirsebergslagets fall.

Bild: BILDBYRÅN
Ingen hade protesterat om Pantern hade lett med ett par mål efter två perioder. För Pantern var som Pantern har varit under succésäsongen. Full fart och frejdigt. En gigantisk kvalitetshöjning jämfört med den bedrövliga kvalpremiären mot Västervik.
Mod i massor.
Men också övermod.
I Pantern får lirarna lira.
I ett kval handlar det emellertid om att minimera misstag. Inte ta onödiga risker.
Små detaljer högt upp i banan kan orsaka baklängesmål.
Som vid 0–1. Efter en tekning i AIK:s zon försökte Erik Nyström göra en tunnel i ett trångt läge. Ett par sekvenser senare styrs pucken in bakom Tex Williamsson.
Sedan kommer 0–2 och Panterns snabba upphämtning till 2–2.
Minuter kvar och minst en poäng på väg in på kontot, då dribblade Lukas Haudum i mittzonen och motkontringen resulterade för AIK.
Nej, det första och sista AIK-målet var långtifrån enbart Nyströms och Haudums ”fel”. Det fanns moment på vägen som kunde ha förhindrat målen, men det var symptomatiskt för Panterns uppträdande. Lirarna får lira. Och det är vackert, men i täta kvalmatcher behövs mer cynism för att vinna.
Tack och adjö för Pantern? Nja, två trepoängare mot Almtuna och Tingsryd – och Pantern kan vara med i leken igen inför avslutningsmatchen mot Timrå.
Gå till toppen