FCR

Uppgifter: Amerikanskt ligalag är överens med brasilianska världsstjärnan

Världsstjärna Martas dagar i FC Rosengård kan vara räknade. Amerikanska Orlando kan bli nästa klubbadress. – Marta har kontrakt med oss över 2017 och jag har precis pratat med henne och hon spelar med oss, säger Rosengårds Erling Nilsson.

Enligt womenssoccerweekly.com ska Marta dock redan vara klar för Orlando Pride – men att det är oklart från när hon ska spela i den amerikanska proffsligan. Ligan börjar den 15 april, då Orlando spelar borta mot Portland.
– Om någon skulle vilja få loss henne under kontraktet, skulle det kosta väldigt mycket pengar, säger Erling Nilsson. Sådan är fotbollen.
Sajten kallar det den största signeringen i NWSL:s historia (den amerikanska proffsligan för damer), påpekar att den inte är bekräftad av klubben, men tycks övertygad att den blir av. Laget heter Orlando Pride och hör alltså hemma i Florida. Klubben slutade nia av tio lag förra säsongen och gick inte till slutspel
En intressant koppling är att Orlando Pride ägs av den brasilianske finansmannen Flávio Augusto da Silva. Han äger även herrlaget i stan som är nära associerat med damlaget. Till Orlando City Soccer Club värvade han för några år sedan brassestjärnan Kaka.
STOCKHOLM 20160420Marta på väg bort från FC Rosengård?Bild: Maja Suslin/TT
Marta kom till FC Rosengård sommaren 2014 när hennes tidigare klubb Tyresö gick i konkurs. Och hon har alltså kontrakt över den här säsongen.
Skulle budet vara verklighet, kan det förstås vara svårt för Rosengård att stå emot. Och även för Marta personligen, då det naturligtvis rör sig om helt andra pengar än här i Sverige. Marta skulle i USA bli ligans stora fixstjärna, utan minsta tvivel.
Den 22 mars spelar Rosengård första kvartsfinalen i Champions League mot Barcelona. Returen går den 29 mars.
Semifinalerna ska spelas 22-23 april med returer 29-30 april.
Finalen går i walesiska Cardiff den första juni.
Om Marta lämnar, vore det förstås den absolut bästa lösningen för FC Rosengård om hon åtminstone finns kvar i klubben så länge laget spelar i Champions League.
Hon har flera gånger uttryckt att hon verkligen vill vinna den med FC Rosengård.
Sydsvenskan har inte lyckats utröna om transferfönstret i USA är samma som för herrarna. På herrsidan stänger det den 11 maj.
I så fall skulle bara en eventuell Champions League-final ligga utanför den tidsramen. Sommarfönstret i USA öppnar i juli.
Läs alla artiklar om: Martas USA-rykten
Gå till toppen