Wimans blogg

”Just i dag är Behrang förstavalet om vi skulle få bekymmer”

Nu är MFF-tränaren Magnus Pehrsson tydlig även vad gäller mittbackshierarkin.

Jag har varit inne på det ett par gånger tidigare - Pehrsson är befriande tydlig vad gäller vissa strukturer och tankar. Spelarna listar ändå ut det - och därför är det lika bra att vara just tydlig.
Efter träningen på fredagen fick Pehrsson frågan om vem som är förste reserv på mittbackspositionen. Först tvekade han lite och pratade runt, sedan blev han glasklar.
– Just i dag är Behrang förstavalet om du skulle fråga mig här och nu om vi skulle få bekymmer. Men saker kan ändra sig fort. Därför är U21-matcherna och träningarna jätteviktiga för att Felipe Carvalho och Dennis Hadzikadunic för att de ska vara klara och vara ett bra alternativ.
För Hadzikadunic är det knappast en överraskning, utan ganska lätt att ta som lärling. Frågan är hur Carvalho tar det - men det har sett tungt ut för honom både på träning och i match.
Behrang Safari lär alltså få kliva in en del från sin vänsterbacksposition under våren. Och det ger Pa Konate utrymme för speltid - för som det sett ut verkar Yoshimar Yotun inte alls matchas i den rollen, utan enbart i alla mittfältspositioner.
En annan spelare som får ett tydligt besked är Mattias Svanberg. Som med alla friska i truppen var en ganska tydlig tolfte man (just här och nu). Men en tolfte man med stort förtroende - inte bara som ytter- och innermittfältare utan nu också som anfallare.
Ett viktigt besked för Svanberg, att vara tolfte man i den sitsen är nog inte så svårt.
Värre för hans jämngamle kompis Teddy Bergqvist, som alltså inte får chansen trots att tre forwards är borta mot Jönköping. Han har bestämt sig för att kämpa på, men det är klart att han också väldigt tydligt ser hierarkin.
Dagens roligaste träningsinslag. Jonnie Fedel körde hårt med målvakterna. De jobbade i sekvenser om två situationer. Ett skott från kanten och sedan en boll som vallades via en reklamskylt direkt därefter bort mot det bortre hörnet. Det var tuffa förflyttningar målvakterna fick där, ska jag säga och i och med att bollen gick via en skylt, var det svårt att säga exakt var den hamnade.
På slutet spelade de som inte är tänkta att starta mot Jönköping korta matcher med få spelare i varje lag på liten plan. Det blev väldigt intensivt. Anders Christiansen såg verkligen ut - det gjorde han även på större ytor - att vara redo och det ska bli spännande att se honom i aktion äntligen. Kraven ska förstås inte vara för höga, men han ser inte alls rostig ut med boll.
I spelet på små ytor fanns en oväntad avslutskung. Dennis Hadzikadunic, som inte brukar göra så mycket väsen av sig, regerade fullständigt.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF–Jönköping Södra
Gå till toppen