Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös första hummusbar öppnar på Moriskan

Moriska Paviljongen gör om sin bistro och förvandlar den nu till Malmös första hummusbar. Den 24 mars är det premiär.

Bild: Olle Enqvist
Det blåser nya vinder på Moriskan. 24-åriga Nazli Moloudi har tagit över som restaurangchef och Johan Tvingstedt med erfarenhet från svenska kocklandslaget är Moriskans nya köksmästare.
Nu har de tillsammans med verksamhetschefen Ozan Sunar beslutat att förvandla Moriskans bistro till en hummusbar.
Läs också Hummus – en salig röra
– Vi har flera hummusentusiaster i huset som försökt få fram den perfekta hummusen och vi känner en förkärlek för den matkulturen. Så vi kände att vi vill fylla ett tomrum genom att ha lite mindre rätter där man kan äta vegetariskt och veganskt i restaurangmiljö, säger Moriskans kommunikationschef Vanessa Marko till Dygnet Runt.
– Jag vill att Moriskans Bistro ska bli kikärtans Mecka i Malmö, säger Ozan Sunar i ett pressmeddelande.
Verksamhetschefen Ozan Sunar, restaurangchefen Nazli Moloudi och köksmästaren Johan Tvingstedt ligger bakom Moriskans nya hummusbar.Bild: Olle Enqvist
Lund har haft sin Hummus Bar i flera år, men det här blir den första renodlade hummusbaren i Malmö.
– Vi kommer att servera hummus med olika toppings, bröd och annan meze-mat. Det kommer att vara ett alternativ för alla i kvarteret eller dem som vill ta något gott att äta innan eller efter en föreställning, säger Vanessa Marko.
Den 24 mars öppnar Moriskans nya hummusbar.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

  • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
  • Visa respekt för övriga debattörer.
  • Håll er till saken.
  • Spamma inte.
  • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
  • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

  • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
  • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
  • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
  • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
  • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
  • Hot, trakasserier och skvaller.
  • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen