FCR

Marta om USA-rykten: ”Strunta i det, prata om CL”

En Marta på strålande humör tränade som vanligt med FC Rosengård dagen efter uppgifterna att hon är på väg till amerikanska Orlando Pride. ”Strunta i det och prata om Champions League, det är det som är viktigt”, sa Marta med ett stort leende.

Det var uppgifter från womenssoccerweekly.com som satte fart på rubrikerna. Sajten hävdade att Marta redan i praktiken skulle vara klar för Orlando, men inga detaljer kring när hon skulle ansluta var kända.
– Det finns inte så mycket att säga om detta. Det är precis som Erling Nilsson sagt. Just nu har jag Champions League framför mig. Jag är här, jag spelar för den här klubben, sa Marta.
Som höll fast vid att hennes stora mål är att vinna Champions League med Rosengård (hon vann föregångaren till turneringen med Umeå, namnet Champions League kom först 2009).
Samtidigt – precis som tidigare – stängde 31-åringen inga dörrar för framtiden.
– Man jobbar på att utvecklas på olika sätt, så det är inte konstigt att det dyker upp olika möjligheter på vägen. Om det skulle hända, ja, man vet inte, sa Marta och tillade skrattande:
– Det är fint väder, jag är frisk, vi ska snart möta Barcelona och jag har inget att klaga på.
Sportchefen Therese Sjögran dök också upp på Gamla idrottsplatsen efter träningen. Och upprepade i princip vad Erling Nilsson sagt tidigare.
– Det här stör inte våra förberedelser, mer än att det förstås blir en massa snack. Vi vet att Marta har kontrakt året ut och det får vi gå på. Vi har Champions League snart och där spelar Marta. Det finns inget annat.
Läs alla artiklar om: Martas USA-rykten
Gå till toppen