Zlatan

Zlatan har haft kontakt med LA: ”Galaxy gör stora och sexiga affärer”

Var spelar Zlatan Ibrahimovic nästa säsong? Spekulationerna går vidare – och det amerikanska proffslaget LA Galaxy är på jakt. ”Galaxy gör stora och sexiga affärer och det här skulle vara en sådan”, säger LA Galaxys för detta manager Alexi Lalas till BBC.

Blir Los Angeles Galaxy Zlatan Ibrahimovics nästa klubbadress. ”LA Galaxy är superklubb i MLS som gör stora och sexiga affärer. Zlatan skulle passa perfekt som en sådan värvning”, säger Alexi Lalas till BBC.Bild: DARREN STAPLES
Zlatan Ibrahimnovic är mannen på allas läppar.
På torsdagen låg han bakom Uniteds mål när laget spelade 1–1 borta mot Rostov i Europa League.
Och efter varje lyckat framträdande dyker det upp nya spekulationer om framtiden.
35-årige Zlatan Ibrahimovics kontrakt går ut i sommar och frågan är om han stannar. Zlatan har under säsongen burit hela United på sina axlar och har blivit hyllad.
”LA Galaxy är superklubb i MLS som gör stora och sexiga affärer. Zlatan skulle passa perfekt som en sådan värvning.”
Den före detta amerikanska fotbollsspelaren och före detta LA Galaxy-managern tror att Zlatan hamnar i Los Angeles och Major Soccer League, MLS.
Lalas var den som tog David Beckham till Los Angels för tio år sedan.
Läs mer:Zlatans grymma facit: 32 titlar med 7 klubbar
– Jag tror att Galaxy har en chans i sommar eller nästa. LA Galaxy gör heta värvningar och en värvning av Zlatan skulle vara just en sådan. Men det händer inte över en natt. Det gjorde det inte med David Beckham, säger Alexi Lalas till BBC och fortsätter:
– Och det har förts diskussioner med Zlatan under en tid om en flytt.
Juli 2007. Alexi Lalas och David Beckham.
LA Galaxy vet vad de kan locka med.
– Det handlar inte bara att komma komma till Galaxy och tjäna massor med pengar utan också att marknadsföra varumärket. Det handlar om hela paketet, förklarar Alexi Lalas för BBC.
Nyligen kom uppgifter från England att United vill förlänga med ytterligare ett år - medan Zlatan vill skriva på för ytterligare två för Premier League-klubben.
Läs mer:Nya uppgifter: Zlatans krav för att stanna i United
Vad som händer – vet bara Zlatan Ibrahimovic. Men det kommer hända något snart.
– Det handlar om att bygga en relation och när rätt tillfälle ges så gäller det att agera. Inte bara med pengar utan med hela paketet, menar Lalas.
– LA Galaxy är superklubb i MLS som gör stora och sexiga affärer. Galaxy är uppbyggd av den sortens värvningar och Zlatan skulle passa perfekt som en sådan värvning, säger Alexi Lalas till BBC.
Alexi Lalas i USA:s landslag 1995.
Läs mer:Zlatan: ”Mina barn ville se mig spela i England”
Läs mer:Zlatan hyllas unisont av en hel fotbollsvärld
Läs alla artiklar om: Fotboll: Zlatan 10 mars
Gå till toppen