Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Bengtssons segervrål: "Jag bara skrek"

Robin Bengtsson såg svimfärdig ut när han väntade på att få veta resultatet i Melodifestivalens final. Efteråt erkänner segraren vidden av sin nervositet: – Jag bara skrek rakt ut och hoppade. Jag fattade ingenting, säger han.

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017 med "I can't go on".Bild: Claudio Bresciani/TT
Robin Bengtsson fick sammanlagt 146 poäng av den internationella jurygruppen och tittarnas röster. Men årets vinnare av Melodifestivalen hade inte tid – eller mental styrka – att göra någon huvudräkning under det spännande slutskedet.
– Jag fick mycket poäng av juryn, mycket mer än jag hade väntat mig. Men jag fattade inte vad det betydde att leda med 20 poäng när vi gick in i publikomröstningen, säger Bengtsson.
– Jag var för nervös för att sitta och räkna, så jag förstod inte.
Resultatet kom som en överraskning – trots att han var favorittippad.
– Jag trodde verkligen inte det här. Jag var säker på att Wiktoria, Nano eller Jon Henrik skulle vinna, säger Bengtsson.
Upplösningen i Friends Arena blev, som väntat, en nagelbitare. Efter att den internationella juryn delat ut sina poäng ledde Robin Bengtsson med 20 poäng över Nano.
– Jag fick ju skitmycket poäng av juryn, mycket mer än vad jag hade väntat mig. Sedan så fattade jag ändå inte vad det betydde, att leda med 20 poäng, när vi gick in i publikomröstningen, säger han.
Men det betydde att det räckte hela vägen – trots att Robin Bengtssons "I can't go on" "bara" kom trea i publikomröstningen. Både Nano, som till slut kom tvåa, och Wiktoria, som slutade sexa, fick fler tittarröster.
– Det känns jättehedrande att komma trea hos folket, magiskt. Det var jämnt hela vägen, från tolfte till första plats, och det visar att det var ett starkt startfält. Juryn fick fälla avgörandet i dag, säger Robin Bengtsson.
Det är första gången i schlagerhistorien som tittarnas trea står som segrare. Men att Robin Bengtsson inte var tittarnas favorit tycker han inte spelar någon roll.
– Nej, det tycker jag inte. Det var ju så jämnt mellan oss tre. Det är i alla fall inget jag vill tänka på nu. Det är ju jävligt kul att vinna, säger han.
Robin Bengtsson debuterade i Melodifestivalen i fjol. Då slutade han femma med bidraget "Constellation prize".
Under finalveckan har han berättat att målet var att knipa en minst lika bra placering i år. Och det målet uppfyllde han med råge.
Nu ska Robin Bengtsson representera Sverige i Eurovision Song Contest i Ukraina i vår.
– Så häftig grej, det är ju helt galet. Jag ser fram emot det supermycket. Att få representera Sverige känns väldigt hedrande, säger han
Den 9 maj tävlar han mot bland andra Portugal, Island, Finland och Armenien i den första semifinalen. Sedan väntar, förhoppningsvis, den stora finalen den 13 maj.
Och Robin Bengtsson siktar på vinst även där.
– Det är ju målet, säger han.

Fakta: Röstningsresultatet

Robin Bengtsson: "I can't go on" 146 poäng
Nano: "Hold on" 133 poäng
Jon Henrik Fjällgren featuring Aninia: "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)" 105 poäng
Mariette: "A million years" 99 poäng
Benjamin Ingrosso: "Good lovin'" 87 poäng
Wiktoria: "As I lay me down" 80 poäng
Ace Wilder: "Wild child" 67 poäng
Boris René: "Her kiss" 66 poäng
Lisa Ajax: "I don't give a" 46 poäng
Anton Hagman: "Kiss you goodbye" 43 poäng
FO&O: "Gotta thing about you" 41 poäng
Owe Thörnqvist: "Boogieman blues" 33 poäng
(Sammanställning av internationella jurygrupperna och tv-tittarnas röster.)
Läs alla artiklar om: Melodifestivalen 2017
Gå till toppen