Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Heimstaden köper studentlägenheter på Vildanden

Heimstaden Bostad köper 313 av studentlägenheterna på Vildanden i Lund för 397 miljoner kronor. Alla får nu möjlighet att hyra lägenheterna.

Nu kommer även icke-studenter att kunna bo på Vildanden.Bild: Ingemar D Kristiansen
AF-bostäder säljer en tredjedel av studentlägenheterna på Vildanden, bland annat för att finansiera kommande byggprojekt. Om detta berättade Sydsvenskan tidigare i veckan.
Nu står det klart att det är fastighetskoncernen Heimstaden Bostad som köper beståndet och blir ny hyresvärd.
– Alla Lundabor kommer att ha möjlighet att hyra av oss, inte bara studenter, säger Fredrik Årman, transaktionsansvarig på Heimstaden.
Studenterna som i dag hyr av AF-bostäder kommer att kunna bo kvar, även efter att de slutat studera. Heimstaden tillträder som ägare i maj och i nuläget finns inga planer på att höja hyrorna.
– Vid en flytt får vi se över om det behövs renoveras, lägenheterna är ju från mitten av 60-talet. Då kan hyran komma att höjas, men det påverkar inte de befintliga hyresgästerna.
Med 3 500 lägenheter är Heimstaden en stor aktör på bostadsmarknaden i Malmö. Men i Lund har bolaget endast 157 lägenheter i en fastighet på Stiftsvägen.
– Vi klev in i Lund 2015 och vi vill växa här. Vi ska bygga upp en egen organsation med representation på orten, säger Fredrik Årman.
Gå till toppen