Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnkocken letar restauranglokal i Malmö

I slutet av januari slutade Lundakocken Alexander Sjögren sjua i Bocuse d’Or som också kallas kock-VM. Nu har han tagit upp planerna på att öppna restaurang och letar aktivt lokal i Malmö.

Alexander Sjögren.Bild: Henrik Montgomery/TT
I september 2015 vann Lundakocken Alexander Sjögren den svenska uttagningen till Bocuse d’Or Europe. Då hade han just planer på att öppna en restaurang i Malmö eller Lund, men de planerna lades på is.
Istället lade han all kraft på att prestera så bra som möjligt i Bocuse d’Or Europe i maj 2016 och han lyckades knipa en bronsmedalj och därmed kvalificera sig till den stora Bocuse d’Or-tävlingen i Lyon i januari 2017. Därför följde ytterligare månader av förberedelser.
Den 25 januari var det finaldags i Lyon och det blev en sjunde plats för Alexander Sjögren och guldmedalj till USA:s Mathew Peters.
Nu är Alexander Sjögren tillbaka i vardagen och förra veckan var han på plats på White Guide-galan och följde med Martin Sjöstrand och Emma Andersson Sjöstrand upp på scen när den skånska restaurangen Hörte Brygga skulle ta emot priset för ”Årets värt en resa”. Sjöstrand har arbetat på Hörte Brygga.
Men framför allt ägnar han tiden åt att planera för sin egen restaurang.
– Min ambition är fortfarande att öppna en egen krog och det är i Malmö som jag tänker mig göra det, säger Alexander Sjögren till Dygnet Runt.
Just nu arbetar han med att hitta rätt lokal, men han tänker ge det tid. Och konceptet är inte klart.
– Jag letar efter en lokal, gärna centralt. När jag hittat lokalen så kommer konceptet att falla på plats.
Ska du öppna restaurangen själv?
– Ja, det är tanken. Men finansiärer är alltid välkomna. Jag vill öppna något jag själv står för, säger Alexander Sjögren som inte tänker sitta sysslolös fram tills att han hittat rätt lokal.
– Det kommer att bli en hel del frilansjobb, gästspel och evenemang. Kommer det ett erbjudande om någon tjänst så är det inte heller otänkbart, säger Alexander Sjögren.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen