Vellinge

Unga badvakter behövs för att hålla stränderna säkra

Har du vad som krävs för att vakta stranden på Näset i sommar? Vellinge kommun söker nu mellan 30 till 45 sommarjobbare som kan hjälpa till att hålla badgästerna säkra i år.

Nu kan du som är folkbokförd i Vellinge kommun och är född mellan 1998 och 2001 söka feriepraktik hos kommunen. Av cirka 160 praktikplatser är mellan 30 till 45 stycken som strandvakt. För att få jobba som strandvakt behöver du gå en tredagars utbildning och kunna intyga att du har tagit guldbojen.
– Man får visa upp plakatet eller så får man simma upp för den utbildningsansvarige. Det är en utbildad livräddare som håller i utbildningen där de lär sig arbetet med bräda, boj och första hjälpen bland annat, säger Erik Queckfeldt från livräddningsverksamheten i Skanör.
Jobbet som strandvakt innebär till stor del att finnas till hands för badgästerna genom att plåstra om dem om det behövs och styra de badande till säkra områden om det är strömt i vattnet.
– En stor del är att hålla uppsikt och leta efter barn som gått vilse från föräldrar och tvärt om. Föräldrar är dåliga på den egna uppsikten och många tycker det är mer intressant att titta i paddan än på barnen.
Vilka egenskaper behövs för att vara strandvakt?
– Det viktigaste är att man är humanist. Och givetvis att man kan simma. Man kan inte vara rädd för vatten, och lite blod får man se ibland så man kanske inte ska vara jättekänslig.
Utöver strandvakt finns arbetsområden inom barn- och äldreomsorgen, vaktmästeri, städ, trädgårdsarbete, kök, bibliotek, administrativt stöd att söka. Ansökningsperioden startade den 27 februari och är öppen fram till den 26 mars.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen