Vellinge

Höllvikens nya vinbar kan öppna i sommar

Höllvikens nya vinbar och food court kan öppna redan till sommaren. "Vi hoppas vara klara med ombyggnaden lagom till semestrarna", säger butikschef Jens Bertilzon.

Planen är att bygga en stor servering i söderläge.Bild: Skiss: 360
Sydsvenskan har tidigare berättat att Ica Toppen i Höllviken vill bygga om och ut med ny food court och stor uteservering. Nu börjar planerna ta form.
– Vi vill köra hela koncept, så att kunderna kan äta frukost, lunch och kanske till och med middag hos oss. Idag är det säkert många som kör till olika ställen när de ska hämta. Någon i familjen vill äta sushi, någon thaimat, någon biff – man får köra och hämta på olika ställen. Vi vill kunna erbjuda allt, säger butikschef Jens Bertilzon.
I butiken byggs 300 till 400 kvadratmeter om för att rymma det nya delitorget. Bygget ligger i startgroparna och just nu söks bygglov och tillstånd.
Skiss över det nya delitorget på Ica Toppen.Bild: Skiss:360
Delitorget kommer att innehålla olika matlösningar. Den traditionella delikatessen med ost och chark blir kvar, men planen är också att satsa mer på varm mat. Fiskhuset finns också med i mixen och kommer att erbjuda samma koncept som de gjort i Skanörs hamn, allt ifrån silltallrik till varmrökt lax.
Jens Bertilzon berättar också att han varit i kontakt med flera företag, som är intresserade av att servera mat i den nya food courten.
Är det någon speciell typ av mat ni inriktar er på?
– Det är inte riktigt officiellt än. Tapas, som vi redan är kända för naturligtvis. Men det blir många olika sorters takeaway, vi vill sälja mat som inte direkt finns i Höllviken.
Ica söker också serveringstillstånd och vill bygga en stor uteservering i söderläge. Det finns också tankar på att bygga en vin– eller champagnebar. Målsättningen är att uteplatsen ska kunna rymma femtio gäster, inne blir det ett fyrtiotal sittplatser.
Vad kan satsningen betyda för Höllviken?
– Det blir framförallt ett lyft för våra kunder och gallerian. Vi har försökt hitta en lösning sedan 2013, men först nu har vi plats. Min vision är att vi ska bli en av Sveriges bästa Ica-butiker med den här ombyggnaden. Så stort som vi satsar nu vet jag ingen annan Ica-butik som har gjort.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen