Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lotta Schelin om kritiken mot den tuffa matchningen: ”Förstår Jacks frustration”

Tio dagar kvar till Champions League-spel för FC Rosengård. Tränaren Jack Majgaard Jensen plockar ihop vad han kan för en viktig värdemätare i träningsmatchen mot Linköping. – Vi vill visa att vi är bäst i Sverige. Och sedan Europa, säger han med ett smil.

Lotta Schelin spelar bara 45 minuter mot Linköping efter hårt landslagsprogram.
Han har hårt kritiserat den tuffa matchningen i Algarve Cup för landslagsspelarna och vet inte riktigt var han har sitt lag med så kort tid till CL-mötet mot Barcelona.
Läs också FCR-tränaren: "Det är avsaknad av respekt för spelarna"
– Jag har olika syften med matchen mot Linköping. Jag måste testa olika saker för att vi ska vara redo om tio dagar, menar Jack Majgaard Jensen.
Klart är att Lotta Schelin bara spelar första 45 minuterna.
– Visst har det varit slitsamt i Algarve. Men så här har det varit i alla tolv-tretton år jag varit med i landslaget. Det är ingen nyhet, säger Lotta Schelin.
– Men jag kan förstå Jacks frustration, att det är tufft att ha sina spelare på olika håll så lång tid. Vi behöver nog några svar mot Linköping, erkänner Schelin.
Själv spelade hon samtliga fyra matcher från start i Algarve Cup. Hanna Folkesson startade i två och hoppade in i två. Emma Berglund startade en match och gjorde ett inhopp. Zecira Musovic lämnade inte bänken.
– Zecira behöver verkligen den här matchen, säger Rosengårdstränaren.
Så här ställer Rosengård upp mot Linköping.
Zecira Musovic – Lina Nilsson, Anita Asante, Emma Berglund, Ali Riley – Marta, Ebba Wieder, Ella Masar, Sanne Troelsgaard Nielsen – Lotta Schelin, Lieke Martens
Tränaren Jack Majgaard Jensen aviserar tre byten i halvtid.
– Amanda Ilestedt, Hanna Folkesson och Iva Landeka ska in. Och vi kommer att skifta runt en hel del.
Hanna Folkesson inhoppare. Varför?
– Hon har lyckats bra i landslaget men har haft det svårt att övertyga hos oss. Hanna har mer att visa, tycker Jack Majgaard Jensen.
Sofie Junge Pedersen står över spel mot Linköping.
FC Rosengård-Linköping
Malmö ip kl 15
Träningsmatch
Gå till toppen