Staffanstorp

Flera elever dömda för stöld av skoldator

Flera datorer stals på Baldersskolan i Staffanstorp förra våren. Nu döms tre före detta elever för att ha förskingrat en av dem.

Rektorn tyckte det var konstigt att det var flera elever i samma gäng som blivit av med sina datorer. Nu vet man hur det gick till när åtminstone en av dem försvann – det var elever på skolan som sålde den.
En av killarna har berättat att det diskuterades elever emellan att man kunde sälja sin skoldator och tjäna pengar. Tillsammans med två kompisar – som veckan tidigare anmält sina datorer stulna – gjorde han slag i saken. Gemensamt sålde de hans dator till en man i en butik i centrala Staffanstorp. Dagen efter anmälde eleven till en lärare att hans skoldator, en Macbook air, stulits.
När rektorn fick veta att eleven stöldanmält sin dator, strax efter att han kompisar gjort samma sak, ringde hon upp elevens mamma. Då erkände eleven.
Han döms nu i Lunds tingsrätt för förskingring till ungdomstjänst i 25 timmar.
Hans två kamrater, som båda förnekar brott, döms till ungdomsvård för samma brott. En av dem döms också för ringa narkotikabrott och den andra för övergrepp i rättssak – för att ha hotat eleven som erkände att inte berätta för polisen.
En fjärde elev på skolan, en tjej, hotade också pojken som erkände: om han tjallade till polisen eller någon annan skulle det vara det sista han gjorde. Flickan döms till dagsböter för övergrepp i rättssak.
Vill du läsa fler nyheter från Staffanstorp? Gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook.
Gå till toppen