Lomma

Mystisk mattförsäljare förbryllar polisen

En man ringer upp Lommabor och ber dem ta hand om mattor som han inte får med sig vid en flytt. Polisen misstänker att det rör sig om någon form av bedrägeri.

Vid flera tillfällen under de senaste veckorna har polisen i Lomma fått in anmälningar om en mystisk man som hör av sig via telefon. Han säger först att han tidigare har jobbat på en mattbutik, som nu tvingats lägga ner. Därför har han ett antal mattor hemma som han nu måste göra sig av med eftersom han ska flytta.
– Sedan frågar han om han kan få förvara mattorna hemma hos de olika Lommaborna under en period, eller om de kan tänka sig att köpa en matta till ett bra pris, säger kommunpolis Håkan Persson.
Polisens teori är att mannen antingen planerar att komma hem och stjäla saker hos de som går med på att förvara mattorna, eller att mattorna kanske inte är fullt så äkta som mannen påstår.
– Det är ju väldig underligt att han ringer upp just de här personerna och ber att få förvara sina mattor hos dem, de känner ju inte varandra. En av dem som gjort en anmälan har dessutom ringt upp den aktuella mattbutiken som enligt mannen skulle lägga ner, och de vet ingenting om det här, säger Håkan Persson.
Gå till toppen