Burlöv

Ny strategi har gett utbildningen ett lyft

Burlövs kommun har testat en ny strategi för att eleverna ska uppfylla målen i grundskolan. Ett kvalitetsteam finns tillgängligt och åker runt till olika klasser för att hjälpa till i undervisningen vid behov.

Sedan februari 2016 har ett kvalitetsteam funnits tillgängligt för grundskolorna i Burlövs kommun. Idén till kvalitetsteamet föddes när bidragspengarna till en lågstadiesatsning skulle delas ut.
– Vi kunde se att om vi skulle fördela ut pengarna på varje enhet så blev det ett ganska litet påslag. Efter diskussion med rektorer kom vi fram till att det var bäst att avsätta de resurserna i ett team istället, säger förvaltningschefen Anders Öhlin.
Satsningen blev lyckad och enligt en utvärdering av hösterminen 2016 var man mycket nöjd med kvalitetsteamet. Teamet består just nu av sex personer som alla har olika expertområden och som är redo att hjälpa till på kommunens lågstadieskolor när eller om det skulle behövas.
– Den nuvarande dimensionen är ganska väl anpassad efter de behov vi har. Vi har kunnat ta oss an alla uppdrag som kommit från rektorerna, ingen blev utan, säger Anders Öhlin.
Gå till toppen