Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Teater Sagohusets jätteprojekt blir av

Den stora miljösatsningen och föreställningen "Sjätte kontinenten" ska genomföras i Folkparken till hösten.

Teater Sagohusets projekt hotades av en hög årshyra på 900 000 kronor och mögel i källaren.
– Nu sätts det in avfuktare i källaren så att den kan användas för loger, berättar Hanna Nilsson, verksamhetsledare på Teater Sagohuset.
Folkets park i Lund.Bild: Emma Larsson
Teatern slipper också årshyran och får i stället betala 375 000 kronor för fyra månader i höst. Kommunen skjuter till 100 000 kronor som täcker den femte höstmånaden.
– Nytt är också att vi kommer att få disponera lokalerna under våren, hyresfritt, för att bygga upp inför föreställningen och utställningen, berättar Hanna Nilsson.
Exakt premiärdatum är inte spikat, men det är klart att premiären sker i mitten av september.
"Sjätte kontinenten" är, som Sydsvenskan tidigare berättat, fokuserat på miljöförstöringen i världshaven som översvämmas av plast. Projektet har en budget på uppåt 6,6 miljoner kronor.
Satsningen består av två teaterföreställningar för unga, en interaktiv utställning om hav och plaster i haven och så workshops ledda av forskare vid institutionen för biokemi och strukturbiologi vid Lunds universitet.
Pjäsen "Den sjätte kontinenten" är skriven av den prisbelönte franske barnboksförfattaren Daniel Pennac och har som målgrupp årskurs 9, gymnasiet och allmänheten.
Gå till toppen