Svedala

Flera bilinbrott anmälda – liknar stölder på skolparkeringar i Vellinge

På måndagseftermiddagen anmäldes två bilinbrott med kort intervall i centrala Svedala. Stölderna har gemensamma nämnare med flera liknande anmälningar i Vellinge de senaste veckorna.

Mellan 15 och 15.10 har någon krossat rutan på en bil utanför Frejaparkens förskola i Svedala. Tjuven har tagit en ryggsäck med flera kontokort.
Två timmar senare anmäldes nästa stöld. Mellan 17.20–17.40 har okända krossat fönstret till en bil som stod på Malmövägen – då blev stöldgodset en väska och hörlurar.
Trots att bilarna stod parkerade i centrala Svedala finns inga vittnen.
Läs mer:Skolorna varnar föräldrar – se upp för biltjuvarna
För några veckor sedan skrev Sydsvenskan om en serie liknande stölder i Vellinge. De gemensamma nämnarna vid inbrotten var att tjuvarna slog till vid skolor och förskolor mitt i hämtningsruschen. I samtliga fall hade värdesaker lämnats synliga i bilarna – inga andra fordon på parkeringen drabbades.
Kommunpolis Jörgen Sjåstad menar att brottsligheten ständigt flyttar mellan kommunerna.
– Vi har ett par misstänkta som åker runt och gör den här typen av inbrott på sydkusten. De slår en sidoruta om det finns något i bilen, annars tar de inget. Stölden tar bara en minut. Det här är ligor som är specialiserade och bara sysslar med detta.
Läs mer:Polisen varnar – tjuvarna länsar föräldrars bilar medan de hämtar barn
Han menar att bilägaren själv måste förebygga brott.
– Lämna aldrig kvar några värdesaker framme – de här tjuvarna slår inte till på chans.
Mer nyheter från Svedala hittar du på Här i Svedala.
Gå till toppen