Burlöv

En misstänkt för sommarens gänguppgörelse i Arlöv – hörde själv av sig efter ett halvår

Efter ett halvårs utredning har nu polisen en misstänkt för skjutningen. Polisen hade letat efter mannen i nästan en vecka när han själv hörde av sig.

Det var strax före klockan 19 i slutet av augusti som skottlossning utbröt på Sockerbitstorget i Arlöv. De vittnen som ringde polisen sa att de hört tre till fem skott avlossas. Kulorna flög bland barnfamiljer och andra kvällsflanörer.
En bil träffades av en kula, liksom en balkong. Men inga offer, inget blod, inga skador. Bara ett tiotal tomhylsor från avlossade skott låg kvar på marken när polispatrullerna kom fram. De inblandade i skottlossningen var försvunna. Och det fanns inget tilltänkt offer.
Läs mer:Barn i närheten vid skottlossningen i Arlöv
Vartefter vittnen förhördes klarnade bilden något och det ser ut som att två gäng kommit i bråk före skottlossningen. Och att det sköts från båda sidor i uppgörelsen. De inblandade ska ha flytt i bilar.
Samma natt greps och anhölls en misstänkt, men släpptes efter förhör.
Nu är alltså en man formellt misstänkt och ska inom kort förhöras. Polisen letade efter honom på flera platser i förra veckan utan att hitta honom. Han hörde då själv av sig, bad om att få en advokat, och ett förhör är inbokat.
Åklagaren vill inte berätta om det är spåren på platsen eller vittnesmål som lett fram till den misstänkte.
Läs alla artiklar om: Skjutningen i Arlöv
Gå till toppen