Kävlinge

Löftet från politikerna: förslaget skjuts upp

Zwing it samlade till krismöte om sin framtid i Folkets hus. Ett fåtal politiker dök upp och lovade att beslutet kommer skjutas på – men det är bara en tidsfråga innan det tas upp igen.

Sydsvenskan har tidigare berättat om att dansföreningen Zwing it i Kävlinge bjudit in kommunpolitikerna till en träff för att få dem att ändra planerna på markanvisningen av Folkets park i Löddeköpinge. Föreningen vill ha kvar sin verksamhet i Folkets hus – politikerna vill sälja det. Under söndagen lovade politikerna på plats att markanvisningen ska skjutas på.
– Vi fick löften från Liberalerna och Centern att punkten kommer skjutas upp på onsdagens kommunstyrelse. Nu avvaktar vi till vårt möte med dem på onsdag eftermiddag och hoppas att det blir som de har sagt, säger Alexandra Laufer som är verksamhetschef på Zwing it.
Kommunstyrelsens ordförande, Pia Almström (M), närvarade inte på träffen utan bjöd in representanter från Zwing it till ett möte onsdagen den 15 mars. Detta upprörde Zwing it, eftersom Pia Almströms föreslagna möte är på eftermiddagen – efter kommunstyrelsens sammanträde då förslaget om markanvisning redan diskuterats.
– Jag tror vi kommer skjuta på beslutet, men beslutet att bygga bostäder på området finns redan. Markanvisningen gör vi för att få in ett nytt förslag då vi inte varit riktigt nöjda innan. Detta är inget nytt för Zwing it, vi har pratat om det här i tio år, säger Pia Almström.
Zwing it:s styrelse hoppas fortfarande att politikerna kommer ändra sig angående sina byggplaner på Tolvåkersområdet, och hoppas få klarhet i hur framtiden kommer se ut efter ondagens möte.
– Vi hoppas att vi får mer information om vad det innebär rent praktiskt att man skjuter upp det. För oss beror det väldigt mycket på vad det innebär. Kommer det bli en förändring eller är förslaget bara uppskjutet i tid? säger Alexandra Laufer.
Pia Almström tror att förslaget kommer skjutas upp under kommunstyrelsen, men det rör sig bara om en tidsfråga innan markanvisningen tas upp igen:
– Visst kan vi skjuta på det, det är inte akut. Vi har diskuterat i flera år hur det ska se ut, och vi kommer hålla på länge till. Projektet har legat på is men nu har vi aktualiserat det igen. Vi ska träffa Zwing it efter kommunstyrelsen och berätta om de nya planerna. Vi har lovat att de inte ska bli utan lokal, säger Pia Almström.
Gå till toppen