Inside Redhawks

Robin Alvarez var beredd att hoppa in i supermankostymen

I september sa återvändaren Robin Alvarez att han ”vill visa vägen”. I mars gjorde han det. Verkligen. Malmöforwardens sekundmål knockade Luleå ut ur slutspelet.

Bild: BILDBYRÅN
En utflykt till en annan klubb och återkomst kan leda till en massa saker. En ny status. En ny omvärldssyn. Inte så att Robin Alvarez hade en marginell roll i allsvenskan med Malmö Redhawks. Om så varit fallet hade Djurgården inte värvat honom.
Läs mer:Robin Alvarez: Jag vill visa vägen
När jag intervjuade Robin Alvarez inför comebacksäsongen i Malmö Redhawks, sa han bland annat:
– Jag vill visa vägen. Följ efter mig. Jag vet att folk lyssnar.
En titt i räkenskaperna över Alvarez tre senaste grundseriesäsonger ger oss följande: 10 poäng (5+5), 24 poäng (14+10) och nu 26 poäng (11+15). En stadig SHL-utveckling för 29-åringen.
När Robin Alvarez kan omsätta allt han har i sin hockeykropp är han en landslagsforward med korn på VM. God skridskoåkning, väldigt stark med fin balans, bra arbetsetik, hygglig teknik och ett elitskott i SHL. Tricket är förstås att kunna ligga nära sitt max i alla kategorier kväll ut och kväll in.
Den svåra konsten.
Robin Alvarez ser ut att vara på rätt väg.
Känslan är att han förut kom in i negativa loopar när spelet gick i baklås – som det gör för de flesta spelare. Nu ser han ut att snabbare lösa upp knutarna. Mer mogen. Mer av en lagspelare med indivuduella drag – som tänker i större banor.
En ledare som vill visa vägen på en hockeyrink kan det göra det med uppoffrande uppträdande, konsekvent fysiskt spel – eller ta på sig supermankostymen och avgöra en åttondelsfinal.
Våga vara en matchhjälte och göra det med 37 sekunder kvar (5–4 mot Luleå).
Så ska en ledare på isen agera. Allt handlar om att ta ansvar och göra det mesta av den tilldelade rollen. Och fortsätta i samma stil in i kvartsfinalserien.
Läs alla artiklar om: Redhawks 14 mars
Gå till toppen