Wimans blogg

Max Wiman: Sent ska ”syndaren” vakna – IFK Göteborg flyttar runt MFF-supportrar

Tidigare har klubbarna gett varandra fler supporterbiljetter än som krävs.

Allsvenska premiären mellan IFK Göteborg och MFF är stekhet. Allt pekar mot ett fullsatt Ullevi, men hur mycket som är fullsatt nuförtiden har det varit lite svävande besked kring.
MFF fick dock 2950 biljetter efter att den officiella siffran för kapaciteten satts till 29 000.
De senaste åren har MFF och Göteborg haft ett utmärkt samarbete där man tilldelat större antal biljetter. Så blev inte fallet nu.
Det fick till följd att MFF-supportrar köpte upp en rad närliggande sektioner och det kan röra sig om 2000-3000 som gjort så.
Nu agerar plötsligt Göteborg och öppnar upp sektioner som tidigare varit spärrade kring där MFF-supportrarnas officiella biljetter finns och skriver i ett mejl till alla biljettköpare att man kommer att flytta över dem till dessa sektioner.
Bättre sent än aldrig. Det är ju ett klokt beslut. Men inte helt lätt logistiskt, kan det tyckas. Känns som riskerna för att det blir fel är stora. Döm själva, här är mejlet i sin helhet:
"Denna information gäller för dig som köpt biljett till matchen IFK Göteborg-MFF 1 aprl på sektion O4-O6.
Försäljningsutvecklingen på sektion O4-O6 indikerar att många MFF-supportrar köpt biljett på dessa sektioner. Efter överenskommelse mellan arrangör och polismyndighet och i dialog med Malmö FF ska nu en sammanhängande bortasektion skapas där sittplatser för bortasupportrar placerars rakt ovanför bortaståplats och med en gemensam entré. Sektionerna O7-O10 blir således dedikerad sittplatssektion för MFF-supportrar, vilket många MFF-supportrar på sittplats efterfrågat. Åtgärden kommer att innebära ett trevligare och säkrare evenemang för samtliga supportrar.
Vi kommer under v 11 genomföra en flytt av alla biljettköpare från sektion O4-6 till O7-10.
Den nuvarande biljettbokning på O4-O6 kommer att makuleras (biljetterna blir i samband med detta ogiltiga) och nya biljetter till någon av sektionerna O7-O10 mailas ut till dig i samband med detta."
Vet inte om MFF-supportrar som inte bokat biljetter än kommer att kunna gå in och boka på de nya sektionerna när alla är flyttade om det finns plats över. Och finns det inte en risk att även Göteborgssupporters har bokat på dessa sektioner och flyttas?
Självklart är det kanonbra för både säkerhet och match om MFF får en sammanhängande klack. Den lär bli imponerande om skissen stämmer som jag fått av MFF:s tidigare kommunikatör Martin Östling. De blå stolarna sektionerna ska alltså vara MFF:s. Martin Östling påpekar också att ni inte behöver vara oroad över gräsmattan - bilden är inte nytagen...
Antar att nya bokningar på sektionerna O4-O6 spärras (om det finns några biljetter kvar) tills flytten är klar. Och att sedan försäljning till Göteborgssupportrar startar.
Ska hur som helst bli intressant att se vad kapaciteten blir i slutändan på Ullevi och hur hela den här proceduren fortskrider.
Bonusmaterial - en något regnvåt videosnutt på 2,5 minuter från spelet på dagens träning. Kanske får ni en känsla för hur det var.
Gå till toppen