Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Solsidan”-paren krisar vidare – i Torekov

Den populära tv-serien Solsidan tar steget till vita duken och byter Saltsjöbaden mot Torekov. Filmen – som fortsätter att följa de tre parens kriser – regisseras av bröderna Felix och Måns Herngren.

Henrik Dorsin, Malin Cederbladh, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg spelade i serieversionen av "Solsidan". Arkivbild.Bild: Marcus Ericsson/TT
Trots titeln kommer långfilmsversionen inte att utspela sig i den välmående stadsdelen med samma namn i Nacka utanför Stockholm. Men för den som saknat huvudrollfigurerna väntar ett kärt återseende. I långfilmsversionen reser paren Alex och Anna, Mickan och Fredde och Ove och Anette till Torekov. Handlingen beskrivs som en komedi om "kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler" i ett pressmeddelande från Svenska Filminstitutet.
Läs också Uppåt för skånska fritidshus – här är de dyraste sommarställena
Det är inte känt när filmen har premiär eller om alla skådespelare repriserar sina roller.
Bröderna Herngren har tidigare regisserat långfilmerna "Varannan vecka" (2001) och "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" (2016). Båda två har dessutom regisserat avsnitt av tv-serien Solsidan.
–  Det var lite frostigt ett halvår, år efter det. Vi hade fått lite för mycket av varandra, sade Felix Herngren i intervjun.

”Solsidan”

"Solsidan", med bland andra Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Henrik Dorsin i rollerna, hade premiär i TV4 2010 och sändes i fem säsonger innan man satte punkt 2015.
Serien handlar om paret Anna (Mia Skäringer) och Alex (Felix Herngren) som har flyttat till välbärgade Solsidan i Saltsjöbaden, där de umgås med Alex barndomsvän Fredde (Johan Rheborg), hans fru Mickan (Josephine Bornebusch) och det udda paret Ove (Henrik Dorsin) och Annette (Malin Cederbladh).
Gå till toppen