Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Framtidens innovatörer prisbelönade

Forskare och studenter fick ta emot totalt 225 000 kronor på onsdagskvällen när Lunds universitets och Sparbanksstiftelsen Finns delade ut pris i en tävling om framtidens innovationer.

Sofie Woge, industridesignerBild: Sara Martelius
Olov Sterner och Sophie Manner segrade i kategorin "anställd för ett projekt" för sitt arbete med att hitta en säker och effektiv behandling av vaginala svampinfektioner.
Studenterna Frida McCabe och Linn Wrangmark prisades för projektet ”IV-bracelet” tillsammans med Hanne Pålssons trygghetslarm ”Vevios".
Jakob Löndahl och Per Wollmer fick pris för AiDA, en ny metod som på ett enda andetag kan mäta förändringar i lungvävnaden och som också kan hitta tidiga stadier av lungsjukdom.
Emanuel Smeds, Niklas Ortenlöf och Magnus Gram prisades för sitt antibiotikaprojekt som innebär en typ av antibiotika som inuti kroppen angriper sjukdomsframkallande stafylokocker men som utanför kroppen saknar effekt.
Sofie Woge prisades för "Tendo" ett robotstyrt greppverktyg som träs på handen likt en handske och som kan underlätta vardagen för människor som drabbats av reumatism, stroke eller förslitningsskador.
Det är första året som Lunds universitet och Sparbanksstiftelsen Finn delade ut priset. Syftet är att uppmärksamma och premiera innovativa idéer vid Universitetet.
Gå till toppen