Lomma

Nu är det klart – de bygger om Bjärred centrum

Mjöbäcks entreprenad och Järngrinden AB kommer tillsammans att få bygga om Bjärred centrum. Det stod klart efter att vinnaren i kommunens markanvisningstävling utsetts på onsdagen.

Mjöbäcks förslag på centrumhusen.Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder AB
I anbudstävlingen som Lomma kommun utlyste 2016 kom sju anbud från olika företag in. Två finalister valdes ut i vintras och nu är tävlingen alltså avgjord.
Läs mer:Två finalister framtagna - segraren ska bygga om Bjärred centrum
Mjöbäcks entreprenad och Järngrinden AB står som vinnare eftersom kommunen anser att de kan erbjuda en tilltalande helhetslösning inklusive anbudspris och genomförandetid. I sitt förslag till ombyggnation har de dessutom kunnat ge garantier för projektets genomförande och visat förståelse för vilka behov och möjligheter som finns i centrala Bjärred, enligt kommunen.
”Vi valde det bästa alternativet med utgångspunkt i pris för marken och kortast tid från det planen har vunnit laga kraft, till färdigställande av centrum” skriver kommunstyrelsens ordförande Anders Berngarn (M) i ett pressmeddelande.
Planeringen för projektet beräknas vara klar till hösten 2018, och då ska bygget kunna börja. Men byggstarten kan komma att försenas, eftersom den är beroende av att den bensinmack som idag ligger i centrala Bjärred kan flyttas ut till Flädieavfarten.
Läs mer:Flera stora projekt i Bjärred försenas efter klagomål
I förra veckan berättade Sydsvenskan att den nya placeringen av macken har överklagats. Om bensinstationen inte kan flytta, eller om man behöver göra justeringar i den nya detaljplanen, riskerar starten för ombyggnationen av centrumet att dra ut på tiden.
Vill du ha fler nyheter från Lomma kommun? Gå då in och gilla ”Här i Lomma” på Facebook.
Gå till toppen