Inside Redhawks

Peter Andersson: Vi har vuxit enormt mycket mentalt

Huvudpersonerna på onsdagens Redhawksträning. Peter Andersson samt Robin Alvarez och Jens OlssonBild: BILDBYRÅN
En intensiv träning med touch av vardagsdramatik. Så kan Malmö Redhawks onsdagsaktivitet beskrivas. Helt klart är att laget ska upp en nivå inför kvartsfinalerna.
– Eller två, kanske. Vi möter ettan [Växjö] eller tvåan [HV71] och då har vi inte råd med misstag, säger Peter Andersson, tränare i Malmö Redhawks.
Ni har inte så stor förväntanspress på er nu?
– Det var bra av oss att slå ut Luleå, ur många aspekter. Dels har de enorm slutspelserfarenhet, dels har de större budget. I september på presskonferensen var det ett lag som sa att de skulle vinna SM-guld och det var Luleå. Under säsongen har vi vuxit enormt mycket mentalt. Vad vi behöver är ett lagspel med individuella prestationer – som i den tredje perioden i måndags mot Luleå, säger Peter Andersson.
Det dramatiska inslaget? Spelövning. Kamp bakom ena kassen. Jens Olssons klubba åkte upp och träffade Robin Alvarez i ansiktet. Forwarden blev liggande en stund, tog sig åt hakan och åkte av egen maskin till båset. På vägen ut mot omklädningsrummet dunkade han till plexiglaset så det sjöng om det. Märkbart irriterad. Men det såg inte ut att vara någon större fara med Alvarez.
Noah Welch och Erik Andersson tränade inte.
– Båda är aktuella för spel, försäkrar Peter Andersson.
Däremot var Johan Ivarsson tillbaka i laget efter utflykten till Pantern.
– Istället för att sitta på bänken har Ivarsson fått spela mycket med Pantern. Det har varit bra för hans utveckling, säger Peter Andersson.
Gå till toppen