Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tejpade egna streckkoder på pantburkar

En man och en kvinna greps på tisdagskvällen, misstänkta för bedrägeri, efter att ha klistrat fast egna streckkoder på importerade ölburkar.

Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Historien började på en Coopbutik i Jägersro. Paret, som är i medelåldern, hade pantat burkar och lämnade in ett kvitto på panten med ett mycket högt belopp på.
- Det kvittot var värt en tusenlapp ungefär. De blev därför misstänksamma och nästa gång paret kom in och pantade så hade personalen ögonen öppna, säger Matts Attin, inre befäl hos polisen.
Det var vid 20 på tisdagskvällen. Då uppdagades det att burkarna som pantades var importerade från Tyskland men hade en svensk streckkod fasttejpad på burken. Då kontaktades polisen.
- Vi gjorde en husrannsakan i deras bil och hittade tusentals med importerade burkar. Alla hade samma svenska kod fastklistrad på sig, säger Matts Attin.
När sedan polisen genomförde en husrannsakan i parets bostad hittades utskrivna streckkoder och massor med tejprullar.
- Det måste ha tagit väldigt lång tid att få fast koderna på så många burkar. Men de lyckades lura systemet ett tag, säger Matts Attin.
Paret är nu misstänkta för bedrägeri.
Gå till toppen